Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Δημοφιλή έργα των Haydn και Mozart με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Δημοφιλή έργα των Haydn και Mozart με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Still Life. Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση …

και Καινοτομία», πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη συναυλία, που αναδεικνύει το διάλογο μουσικής και εικαστικών τεχνών μέσα στο γενικότερο περίγυρο της εποχής του Διαφωτισμού. Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ερμηνεύει τα κουαρτέτα έργο 20, 4 και έργο 64, 5 «Ο Κορυδαλλός» του Joseph Haydn και το κουαρτέτο αρ 19  KV 465 «Των Διαφωνιών» του Wolfgang Amadeus Mozart.
 


 
Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το κορυφαίο συγκρότημα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, ερμηνεύει έργα τόσο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και της πλούσιας ελληνικής δημιουργίας. Το ΝΕΚ έχει παρουσιάσει πλήθος έργων σε διάφορα φεστιβάλ και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις όπως, μεταξύ άλλων, τον Φλωρεντινό Μάιο, τις Beethoven Festwochen στη Βόννη, το “Music Harvest 2000” στη Δανία, ή το αφιέρωμα στον Schoenberg στη Βιέννη. Το ΝΕΚ έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, την Βραζιλία και φυσικά την Ευρώπη.


 
Γιώργος Δεμερτζής βιολί
Δημήτρης Χανδράκης βιολί
David Bogorad βιόλα
Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο


 

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Η Καμεράτα παρουσιάζει τα έργα Requiem και Stabat Mater στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:31
Η Καμεράτα, σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πορείας της, ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό πριν τις μέρες του Πάσχα, παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό REQUIEM του Mozart και το αγαπημένο SΤΑΒΑΤ MATER του Pergolesi.
Το Κουαρτέτο Qua’SH live στο Θέατρο Πόρτα
02.02.2016 10:17
Το Κουαρτέτο Qua’SH, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα, ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών πολύ σημαντικών νεότερων συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.
Τρία κοντσέρτα για πιάνο και μία συμφωνία από την MSO στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.01.2016 17:18
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν τρία κοντσέρτα για πιάνο των: J. S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, από τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο, και μία από τις πιο γνωστές Συμφωνίες του W. A. Mozart, την οποία συνέθεσε στα 17 του χρόνια.