Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Δημοφιλή έργα των Haydn και Mozart με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Δημοφιλή έργα των Haydn και Mozart με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Still Life. Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση …

και Καινοτομία», πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη συναυλία, που αναδεικνύει το διάλογο μουσικής και εικαστικών τεχνών μέσα στο γενικότερο περίγυρο της εποχής του Διαφωτισμού. Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο ερμηνεύει τα κουαρτέτα έργο 20, 4 και έργο 64, 5 «Ο Κορυδαλλός» του Joseph Haydn και το κουαρτέτο αρ 19  KV 465 «Των Διαφωνιών» του Wolfgang Amadeus Mozart.
 


 
Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το κορυφαίο συγκρότημα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, ερμηνεύει έργα τόσο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και της πλούσιας ελληνικής δημιουργίας. Το ΝΕΚ έχει παρουσιάσει πλήθος έργων σε διάφορα φεστιβάλ και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις όπως, μεταξύ άλλων, τον Φλωρεντινό Μάιο, τις Beethoven Festwochen στη Βόννη, το “Music Harvest 2000” στη Δανία, ή το αφιέρωμα στον Schoenberg στη Βιέννη. Το ΝΕΚ έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, την Βραζιλία και φυσικά την Ευρώπη.


 
Γιώργος Δεμερτζής βιολί
Δημήτρης Χανδράκης βιολί
David Bogorad βιόλα
Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο


 

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Τρία κοντσέρτα για πιάνο και μία συμφωνία από την MSO στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.01.2016 17:18
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν τρία κοντσέρτα για πιάνο των: J. S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, από τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο, και μία από τις πιο γνωστές Συμφωνίες του W. A. Mozart, την οποία συνέθεσε στα 17 του χρόνια.
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima στο Beton 7
15.01.2016 15:45
Τον Φεβρουάριο του 2016 το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια ερμηνεύοντας έργα Ελλήνων συνθετών σε τέσσερις συναυλίες στο Beton7.
Το Ελληνικό Σχέδιο: Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Δράσεων 2015-2016
23.10.2015 13:00

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, στο πλαίσιο της υποστήριξης της πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας, της διάδρασης των τεχνών, του πειραματισμού και του ρεπερτορίου μεγάλων έργων, παρουσιάζει και φέτος μία σειρά δράσεων σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και σας προσκαλεί σε μία σεζόν γεμάτη μουσική.