Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Balkanatolia live στο Half Note Jazz Club

Οι Balkanatolia live στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Balkanatolia για τέσσερις εκρηκτικά πολύ-πολιτισμικές εμφανίσεις

από τις 21/2/2013 μέχρι τις 24/2/2013.

 

Συμμετέχει ο Βαγγέλης Κοντόπουλος


Οι Balkanatolia, μια παρέα χριστιανών- μουσουλμάνων, Τούρκων- Ελλήνων μουσικών, με πορεία 10 ετών στις μουσικές της Ελλάδας, Τουρκίας, Ανατολής και όχι μόνο, σας καλούν για ένα ρυθμικό, "άναρχο" ταξίδι που εκτείνεται από τους παραδοσιακούς ήχους των απλών ανθρώπων έως τους σύγχρονους δυτικούς ήχους. Για μια ethnic περιπλάνηση όπου τα ελληνικά δημοτικά συναντούν τα ασίκικα και σαμάνικα της ανατολής και οι μελωδίες των Ελλήνων της Σμύρνης, τα Τούρκικα "αιρετικά", μυστικιστικά αλεβίτικα. Ο σύγχρονος ήχος των πόλεων σμίγει με το πηγαίο συναίσθημα των φιλοσόφων της Ανατολής.

 

Οι Balkanatolia επιστρέφουν μετά από ένα χρόνο και πάλι στο Half Note για να επαναλάβουν τις περσινές πετυχημένες εμφανίσεις τους. Οι νέο- παραδοσιακοί balkanatolia σμίγουν με τους φίλους τους και συναντάνε τη συνεργασία του Halil Moustafa με τον Γιώργο Νταλάρα, τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Κοντόπουλου "Όλα είναι αλλού", και καταλήγουν στα μικτά τραγούδια Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και της "Βαλκανατολίας".

Με τους Balkanatolia κεντάει νότες στο μπάσο ο Βαγγέλης Κοντόπουλος.

 

Χαλήλ Μουσταφά – σάζι, ούτι, τζιουμπούς, τραγούδι
Δημήτρης Μπρέντας - καβάλι, γκάιντα, κλαρίνο
Βεϊσέλ Αχμέτ – καχόν, κρουστά
Μεχμέτ Μουσταφά - βιολί
Μάριος Βλάχος - κιθάρα
και ο Βαγγέλης Κοντόπουλος - μπάσο

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Denise King και Gas Blus Band live στο Half Note
22.02.2017 14:52
Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με την σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club να βάζει γκάζια στην blues διάθεση μας!
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής