Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελένη Νικολόγλου: Έκθεση φωτογραφίας στη gallery 7

Ελένη Νικολόγλου: Έκθεση φωτογραφίας στη gallery 7

Η γκαλερί 7 παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Νικολόγλου με τίτλο «Καπνού Αν-έλιξις»…

από την Τρίτη 2 Απριλίου 2013.

 

Η έκθεση αναφέρεται στους σχηματισμούς του καπνού, οι οποίοι διαμορφώνονται καθώς αυτός ανελίσσεται.

 

Ο καπνός «αιχμαλωτίζεται» από την φωτογράφο, την στιγμή της «μεταμόρφωσης» του σε αέρινες ανεπιτήδευτες μορφές, που διεγείρουν την φαντασία και παραπέμπουν σε υπερρεαλιστικές απεικονίσεις.

 

Η φευγαλέα ροή του καπνού, στο πλαίσιο του χώρου και του χρόνου, γεννά εικόνες που ενέχουν δυνάμει συνειρμικές αναφορές στο αρχέτυπο, στο ανείπωτο όνειρο, σε άχρονες μνήμες.

 


Η Ε. Νικολόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα.


Η ενασχόλησή της με τις εικαστικές τέχνες από τα πρώιμα κιόλας χρόνια της ηλικίας της ήταν έντονη και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της προσωπικότητά της αλλά και δίοδο εσωτερικού διαλόγου και αναζήτησης.


Ασχολήθηκε με το σχέδιο, την ζωγραφική, την γλυπτική, την κατασκευή πρωτότυπης λειτουργικής μαριονέτας με ποικίλες μεικτές τεχνικές.

 


Μετά την αποφοίτησή της  από την Φιλοσοφική  Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνων το 2006, αναπτύσσει, παράλληλα, σχεδόν παρορμητικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη της φωτογραφίας.

 


Μαθητεύει δίπλα στον καταξιωμένο έλληνα φωτογράφο κ.Πλάτωνα Ριβέλλη, στο πλαίσιο σεμιναρίων καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη .

 


Εκείνη η περίοδος της δημιουργικής γνωριμίας της με τον συναρπαστικό Κόσμο της φωτογραφίας, λειτούργησε ως καταλύτης στον καθορισμό της τελικής της επιλογής και της καλλιτεχνικής της ταυτότητας.
Σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Portraits: έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
26.05.2016 11:10
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει στις 4 Ιουνίου την θεματική έκθεση φωτογραφίας Portraits.