Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τρία έργα από την ομάδα χορού Trisha Brown

Τρία έργα από την ομάδα χορού Trisha Brown
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται την Trisha Brown και όλη την ομάδα χορού της, η οποία θα μας παρουσιάσει τρία έργα, σε χορογραφία φυσικά της σπουδαίας αμερικανής χορεύτριας.

Η δουλειά της Trisha Brown πάνω στο χορό μετρά σαράντα χρόνια, μέσα στα οποία με το χορογραφικό της πνεύμα διαμόρφωσε το τοπίο του σύγχρονου χορού.

Πρόκειται για μια σπουδαία αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφο, σημείο αναφοράς για τις ανεξάντλητες εξερευνήσεις της.

Αν στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 πρωταγωνιστούσε στους πειραματισμούς της μυθικής γενιάς του Judson Dance Theater, ανταλλάσσοντας ιδέες και υλικό με καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους, σήμερα συνεχίζει να αγαπά τις προκλήσεις.

Σχετικά με τα έργα που θα παρουσιάσει, το στοίχημα είναι κάθε φορά διαφορετικό: Από τα δάση της πατρίδας της στα λοφτ του Σόχο (Foray Forêt, 1990), ύστερα πτήσεις που αποθεώνουν το εφήμερο όταν εμπνέεται από την όπερα του Μοντεβέρντι, L’Orfeo (Canto/Pianto, 1997), και στη συνέχεια πάλι πίσω στα βασικά, στο σώμα του χορευτή, παντοτινή πηγή των πιο ακραίων αναζητήσεων (If you couldn’t see me, 1994).

Σχετικές ειδήσεις
Τιμωρία, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Σιγούρου στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
12.01.2017 12:26
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο παρουσιάζει την Τιμωρία, μια παράσταση βασισμένη στα έργα «Η Δίκη» του Φραντς Κάφκα και «Η Επιτροπή» του Σοναλλάχ Ιμπραχίμ, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Σιγούρου.
Η Λογοτεχνία στη σκηνή: Τρία έργα νέων λογοτεχνών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.12.2016 11:35
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, τρία έργα νέων λογοτεχνών από τρεις νέους σκηνοθέτες.
«The Garden» από τις ομάδες Προσεχώς Subway & Via Contact στο Μπενσουσάν Χαν
22.09.2016 15:35
Η performance «The Garden» έρχεται στις 6, 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2016 στο Μπενσουσάν Χαν από τη θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway και την ομάδα χορού Via Contact by Katerina Tsoumana.
The blind poet από τους Needcompany στην Πειραιώς 260
07.06.2016 13:56
Η ομάδα Needcompany επιστρέφει στην Αθήνα, καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών, για να παρουσιάσει την παράσταση The blind poet.
Αμπαζούρρρ!!!, ένα bourlesque musical από την ομάδα Στενός Κορσές στην Αθηναΐδα
22.03.2016 12:36
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο Cabaret Voltaire στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και μια μίνι καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα «Στενός Κορσές» θα βρίσκεται τις Τετάρτες του Απριλίου 2016 στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ για να παρουσιάσει το burlesque musical Αμπαζούρρρ!!!.