Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Macbeth - Rock and roll never dies, στο Beton7

Macbeth - Rock and roll never dies, στο Beton7

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 , θα φιλοξενήσει το έργο με τίτλο «Macbeth-Rock and roll never dies»…

… στο πλαίσιο του φεστιβάλ με τίτλο «Θεατρικές Συνθέσεις» με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, που διαρκεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Το συγκεκριμένο έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου 2013.


Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 παρουσιάζει 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.


Το Θέατρο Μηχανή και ο Πέρης Μιχαηλίδης παρουσιάζουν την σκηνική σύνθεση MACBETH-Rock and Roll never dies.


Εξουσία και εξαθλίωση. Φόνοι ψυχής που εκκρεμούν. Μία στιγμή 'τραγικού' σε μία παράλογη 'σκηνή'.  Πάνω σε κείμενα του Σαίξπηρ και του Χάινερ Μύλερ, μία απόπειρα σπονδυλωτής αποδόμησης της εξουσίας και της θεατρικής σύμβασης.
Χτύπημα στον ύπνο.


Συντελεστές
Σκηνική σύνθεση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου
Video: Ανθή Τσιρούκη
Φωτογράφιση: Νικόλας Σταυρόπουλος
Β.Σκηνοθέτη: Ζαφειρία Δημητροπούλου Del Angel
Συνεργάστηκαν: Αγγελική Γκαλμπένη - Άγγελος Πέτροβας


Παίζουν: Βαλέρια Χριστοδουλίδου - Ναταλία Καλημερατζή - Ζαφειρία Δημητροπούλου Del Angel

Σχετικές ειδήσεις
Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία, του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 13:46
Το έργο ορόσημο του σουρρεαλιστικού κινήματος «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» (Ροζέ Βιτράκ-1928) που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1973-74, ανεβαίνει και πάλι στο Θέατρο Τέχνης και πρώτη φορά παγκοσμίως με τη μορφή μουσικού έργου.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Άβατον
02.11.2016 16:10
Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ παρουσιάζεται από 2 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Άβατον για λίγες παραστάσεις.
Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας στο 1ο Reborn in Athens Festival
06.07.2016 13:03
Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια».
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΘΒΕ
28.06.2016 16:21
Ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τριετή θητεία (2016-2019).