Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Μasterclass και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Ρομπέρτο Αουσέλ

Μasterclass και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Ρομπέρτο Αουσέλ

Μasterclass και ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας διοργανώνει τον Μάρτιο στο Μέγαρο ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής …

με τον διάσημο Αργεντινό σολίστ Ρομπέρτο Αουσέλ.

 

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ο διάσημος σολίστ Ρομπέρτο Αουσέλ θα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα από τη μπαρόκ και τη σύγχρονη εποχή των: S. L. Weiss (Σίλβιους Λεοπόλντ Βάις), D. Scarlatti (Ντομένικο Σκαρλάτι), J. Obrovska (Γιάννα Ομπρόβσκα), A. Ruiz Pipo (Αντόνιο Ρουίζ Πίπο) καθώς και των δύο μεγάλων Αργεντινών συνθετών Astor Piazzolla (Αστορ Πιατσόλα) και Atahualpa Yupanqui (Αταουάλπα Γιουπάνκι). Τα έργα του Atahualpa Yupanqui, βασισμένα στην λαϊκή παραδοσιακή μουσική της Αργεντινής, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ρομπέρτο Αουσέλ ο οποίος τα έχει διασκευάσει και ηχογραφήσει με τον γενικό τίτλο “La paloma enamorada” ένα masterclass, που απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής κιθάρας προχωρημένου επιπέδου, απόφοιτους και νέους σολίστ, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε με την ιδιότητα του ενεργού μέλους είτε με την ιδιότητα του τακτικού ακροατή.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, www.sfm.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους διεξαγωγής, τις αιτήσεις και την εγγραφή στο masterclass.

 


Συμμετοχή
Ενεργά μέλη 120 ευρώ (3 μαθήματα),
Ακροατές 40 ευρώ,
Δελτίο ημερήσιας εισόδου 10 ευρώ
Κατάθεση αιτήσεων
μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου

 

ROBERTO AUSSEL

 

O Ρομπέρτο Αουσέλ γεννήθηκε το 1954 στη Λα Πλάτα της Αργεντινής και σπούδασε κιθάρα με τον Jorge Martinez Zarate. Έχει κερδίσει τα πρώτα βραβεία σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι: International Guitar Festival Radio France στη Γαλλία, Guitar Festival Porto, Alegre στη Βραζιλία και Alirio Diaz de, Caracas στη Βενεζουέλα.

 

Με διεθνή καριέρα στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Λατινική Αμερική και με σημαντική δισκογραφία στο ενεργητικό του, έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς και τον κόσμο της κιθάρας σαν ένας σπουδαίος σολίστ που ξεχωρίζει για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και την γεμάτη ηχοχρώματα τεχνική του.

 

Έχει προσεγγίσει με ιδιαίτερη έμφαση το σύγχρονο ρεπερτόριο της κιθάρας και έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες του 20ουοαιώνα ερμηνεύοντας και ηχογραφώντας σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση τα έργα τους.

 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Astor Piazzolla του αφιέρωσε τα πρώτα έργα που συνέθεσε για την κιθάρα, τα περίφημα “Cinco Piezas”.

 

Ο Ρομπέρτο Αουσέλ διευθύνει την σειρά εκδόσεων της κιθάρας του οίκου Henry Lemoine και διδάσκει στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας. Το 1999 τιμήθηκε στην Αργεντινή με το σημαντικό βραβείο Konex "Platinum"


Την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου, ο Ρομπέρτο Αουσέλ θα διδάξει σε ένα masterclass, που απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής κιθάρας προχωρημένου επιπέδου, απόφοιτους και νέους σολίστ, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είτε με την ιδιότητα του ενεργού μέλους είτε με την ιδιότητα του τακτικού ακροατή.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, www.sfm.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους διεξαγωγής, τις αιτήσεις και την εγγραφή στο masterclass

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Nuevo guitar: Ο Παναγιώτης Μάργαρης στον Ιανό
11.11.2016 16:57
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό και θα παρουσιάσει στον Ιανό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
19.08.2016 13:41
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης σε καλοκαιρινή περιοδεία
28.06.2016 15:05
Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.