Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

I never promised you a rose garden: Έκθεση στη Gallery Genesis

I never promised you a rose garden: Έκθεση στη Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «I never promised you a rose garden»…

… που θα διαρκέσει από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 30 Μαρτίου 2013.


Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Εγκαίνια: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00


Η ομαδική εικαστική έκθεση «I never promised you a rose garden», σχεδιάστηκε για τα τρία χρόνια λειτουργίας της Γκαλερί Genesis τον Φεβρουάριο του 2013. Προτείνοντας ως τίτλο και κυρίως ως σημείο εκκίνησης την επίγνωση της μη ύπαρξης του ιδεατού «τριανταφυλλώνα», θέτοντας τους στίχους του τραγουδιού και τις παρούσες συνθήκες βίωσης (όπου αυτό που φοβόμασταν έχει ήδη συμβεί) ως πεδίο σκέψεων και σημειώσεων και εγκαταλείποντας τις Μεγάλες Προσδοκίες, αναζητά μικρές πηγές αισιοδοξίας και κρυμμένα ατομικά τριαντάφυλλα.


«I Never Promised You A Rose Garden», είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού που γράφτηκε από τον Joe South, και έγινε διάσημο χάρη στην ερμηνεία της τραγουδίστριας country Lynn Anderson. Τον Οκτώβριο του 1970 το τραγούδι παρέμεινε στην κορυφή του Billboard country chart της Αμερικής για πέντε εβδομάδες, έφτασε το νούμερο τρία του Billboard Hot 100 pop chart και έγινε το νούμερο ένα στα listings των Cash Box και Record World pop και country singles charts. Έγινε επίσης διεθνής ποπ επιτυχία αγγίζοντας την κορυφή των charts στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Noρβηγία και τη Μεγάλη Βρεταννία. Η ερμηνεία της Αnderson παραμένει ως σήμερα μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες επιτυχίες της μουσικής country.


Αναφερόμενη στην πρωτοφανή επιτυχία του τραγουδιού, η ίδια η Anderson Lynn έλεγε ότι το «Rose Garden» παρουσιάστηκε ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος το είχε ανάγκη: οι άνθρωποι προσπαθούσαν να συνέλθουν από τον πόλεμο του Βιετνάμ και το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού  -η δυνατότητα και κυρίως η επιθυμία να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να προχωρήσεις, η δυνατότητα να κάνεις κάτι από το τίποτε σε μια συνθήκη όπου δεν είναι όλα ρόδινα και όπου τίποτε δεν είναι όπως αυτό που ίσως θα περίμενες μικρός όπου σου έταζαν το ίδιο το φεγγάρι-  λειτούργησε γαι πολλούς καταλυτικά.
Ίρις Κρητικού


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΝΑ ΑΜΠΑΡΙΩΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΟΥΡΗΣ, ΓΕΥΣΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΤΑΦΕΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ, ΔΙΚΑΙΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΟΝΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΛΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΣΛΙΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΜΑΝΤΩ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ , ΜΑΡΙΝΑ ΚΡΟΝΤΙΡΑ, ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΠΑΒΛΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ, ΠΩΛΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΡΟΙΛΑ ΜΠΟΥΖΕΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΠΡΕΣΣΑΣ, ΧΑΡΙΤΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΚΤΙΔΗ

Σχετικές ειδήσεις
13.02.2017 15:54
Η gallery genesis γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας της με την ομαδική έκθεση «Από τον Μεσοπόλεμο στον Μοντερνισμό: μικρά σενάρια για την Αθήνα».
Κωνσταντινούπολη: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στη gallery genesis
05.12.2016 17:29
Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Νοματαίοι: Έκθεση γλυπτικής της Ελένης Ζευγαρίδου στην gallery genesis
12.09.2016 15:57
Η gallery genesis παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την πρώτη έκθεση της νέας εκθεσιακής χρονιάς 2016 – 2017, της Ελένης Ζευγαρίδου με τίτλο «Νοματαίοι».
Η Ελληνική Σημαία: Ομαδική έκθεση στην Gallery Genesis
05.07.2016 15:28
H gallery genesis κάνει τα τελευταία εγκαίνια της σαιζόν 2015 – 2016, στις 14 Ιουλίου 2016 με την ομαδική έκθεση «Η Ελληνική Σημαία».
Η σημασία τού να είσαι ζώο: ομαδική έκθεση στη gallery genesis
05.05.2016 10:15
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20.00 εγκαινιάζεται στη gallery genesis η έκθεση «Η σημασία τού να είσαι ζώο», σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Αφορμή για την έκθεση αποτελεί το ομώνυμο δοκίμιο της επιμελήτριας στο βιβλίο «Μεταμοντέρνο Σώμα» (συλλογικό, Γαβριηλίδης 2016) όπου μελετά το φαινόμενο της θηριανθρωπίας στις εικαστικές τέχνες.