Tο Beton7gallery παρουσιάζει έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη υπό τον τίτλο «Re-visiting»…

… για την περίοδο 22 Φεβρουαρίου-8 Μαρτίου 2013.

Τα έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη έχουν χωριστεί σε δυο ενότητες. Από τη μια πλευρά έχουμε δράσεις μέσα στη πόλη όπου προκαλούν την έννοια του δημόσιου χώρου και τις σχέσεις μας με αυτόν. Με μικρές αφορμές, οι δράσεις αυτές μετατρέπουν το δημόσιο χώρο σε προσωπικό, σταματούν τους αγνώστους για να μοιραστούν μια ιστορία μαζί τους, μια προσωπική πράξη, να εστιάσουν σε κάποιο καθημερινό αντικείμενο και να μετατρέψουν ίσως ή έστω να αναρωτηθούν για τη σχέση μεταξύ καθημερινότητας και τέχνης.

Στη δεύτερη ενότητα, η καλλιτέχνης ανασυνθέτει παλαιότερες δουλειές της και δημιουργεί  μια ενότητα με βίντεο. Αντί για ιστορίες, η ενότητα αυτή αφηγείται αισθήσεις, σχεδόν σαν ερωτικά όνειρα. Μέσα από μια μορφή τέχνης που δεν έχει σωματική διάσταση τα έργα αυτά, διαπνέουν μια σωματικότητα και ένα αφηρημένο ερωτισμό.

Η Κλεώνη Μανουσάκη σπούδασε καλές τέχνες στο Columbia College, Σικάγο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διαδραστικών Τηλεπικοινωνιών του Tisch School of the Arts, New York University. Η δημιουργική της πρακτική είναι μια σύνθεση μεταξύ performance art, video και εγκατάστασης. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικούς κλάδους, διερευνά τις διαφορετικές σχέσεις και τα όρια του καθενός. Μέσα από τη δουλειά της διερευνά την έννοια της διαδραστικότητας, εστιάζοντας στην επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινή δημόσια ζωή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της διεθνώς όπως στο Brooklyn Museum, στην γκαλερί Αγκάθι, στο Center for Digital Art στο Ισραήλ και στο Delaware Arts Center. Έχει συμμετάσχει σε residencies στο Experimental Television Center, στο The Lower Manhattan Cultural Council και στο The Big Sur Spirit garden. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα του New York University και στο προπτυχιακό του Parson’s School of Design. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.