Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Re-visiting, έργα βίντεο από την Κλεώνη Μανουσάκη

Re-visiting, έργα βίντεο από την Κλεώνη Μανουσάκη

Tο Beton7gallery παρουσιάζει έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη υπό τον τίτλο «Re-visiting»…

… για την περίοδο 22 Φεβρουαρίου-8 Μαρτίου 2013.


Τα έργα βίντεο της Κλεώνης Μανουσάκη έχουν χωριστεί σε δυο ενότητες. Από τη μια πλευρά έχουμε δράσεις μέσα στη πόλη όπου προκαλούν την έννοια του δημόσιου χώρου και τις σχέσεις μας με αυτόν. Με μικρές αφορμές, οι δράσεις αυτές μετατρέπουν το δημόσιο χώρο σε προσωπικό, σταματούν τους αγνώστους για να μοιραστούν μια ιστορία μαζί τους, μια προσωπική πράξη, να εστιάσουν σε κάποιο καθημερινό αντικείμενο και να μετατρέψουν ίσως ή έστω να αναρωτηθούν για τη σχέση μεταξύ καθημερινότητας και τέχνης.


Στη δεύτερη ενότητα, η καλλιτέχνης ανασυνθέτει παλαιότερες δουλειές της και δημιουργεί  μια ενότητα με βίντεο. Αντί για ιστορίες, η ενότητα αυτή αφηγείται αισθήσεις, σχεδόν σαν ερωτικά όνειρα. Μέσα από μια μορφή τέχνης που δεν έχει σωματική διάσταση τα έργα αυτά, διαπνέουν μια σωματικότητα και ένα αφηρημένο ερωτισμό.


Η Κλεώνη Μανουσάκη σπούδασε καλές τέχνες στο Columbia College, Σικάγο και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διαδραστικών Τηλεπικοινωνιών του Tisch School of the Arts, New York University. Η δημιουργική της πρακτική είναι μια σύνθεση μεταξύ performance art, video και εγκατάστασης. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικούς κλάδους, διερευνά τις διαφορετικές σχέσεις και τα όρια του καθενός. Μέσα από τη δουλειά της διερευνά την έννοια της διαδραστικότητας, εστιάζοντας στην επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινή δημόσια ζωή. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της διεθνώς όπως στο Brooklyn Museum, στην γκαλερί Αγκάθι, στο Center for Digital Art στο Ισραήλ και στο Delaware Arts Center. Έχει συμμετάσχει σε residencies στο Experimental Television Center, στο The Lower Manhattan Cultural Council και στο The Big Sur Spirit garden. Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό τμήμα του New York University και στο προπτυχιακό του Parson’s School of Design. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
3 Ενότητες 2011 – 2016: Έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη στην γκαλερί Alma Τρικάλων
23.09.2016 13:44
Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου του 2016, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Βασίλη Καρακατσάνη με την έκθεση ‘3 ενότητες 2011-2016’.
kinono_1: Το Μηδέν ταξιδεύει στην Τήνο!
10.08.2016 13:48
Το Μηδέν συμμετέχει στο Kinono_1_Tinos Art Gathering με μια επιλογή έργων βίντεο στην κεντρική εικαστική έκθεση και 2 ενότητες βιντεοτέχνης που θα προβληθούν στις 16 Αυγούστου 2016, 20:00, Meeting Point, Χώρα Τήνου.
Προβολές βιντεοτέχνης από το Μηδέν στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας
27.07.2016 10:37
Το Μηδέν παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στις 31 Ιουλίου 2016, 20 έργα βιντεοτέχνης από 11 χώρες σε δυο ενότητες που επιμελούνται η Μαργαρίτα Σταυράκη και η Γιούλα Παπαδοπούλου.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".
Δύο νέα έργα στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
07.01.2016 14:43
Η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οργάνωση συμμετοχικών δράσεων και δράσεων πολιτισμού, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου, η δημιουργία μιας πλατφόρμας καλλιέργειας, υλοποίησης και διάδοσης ιδεών σχετικά με την «κατοίκηση» του δημόσιου χώρου, η αξιολόγηση, διατήρηση, διαχείριση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος της Νέα Παραλίας, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους στόχους του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» που ενστερνίζεται η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.