Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal

Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal
Η θεατρική ομάδα Κανιγκούντα παρουσιάζει στην Αβινιόν της Γαλλίας το έργο του Hugo Von Hofmannsthal ΗΛΕΚΤΡΑ, από τις 10/7 μέχρι και  τις 2/8,  για 22 παραστάσεις, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Avignon off.     Η Ηλέκτρα του Χόφμανσταλ, μετά την πετυχημένη περυσινή παρουσίασή της στην Αθήνα συμμετέχει φέτος το καλοκαίρι στο σημαντικότερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Avignon off. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ελληνικής θεατρικής ομάδας στο Φεστιβάλ, στο οποίο φέτος θα συμμετάσχουν ομάδες από 21 χώρες του κόσμου.

    Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Theatre Des Amants, μια μικρή εκκλησία του 17ου αιώνα, η οποία έχει διαμορφωθεί σε θεατρικό χώρο και φιλοξενεί «παραστάσεις δωματίου» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Avignon off.


    Η Ηλέκτρα του Hugo Von Hofmannsthal πρόκειται για το πρώτο θεατρικό έργο που έγραψε ο γνωστός Αυστριακός συγγραφέας. Τυπικό δείγμα του νεορομαντισμού, γραμμένο το 1903 -περίοδο καλλιτεχνικής κρίσης αλλά και κρίσης ιδεών του ποιητή-, το έργο, άμεσα επηρεασμένο από τα πρώτα ψυχαναλυτικά έργα του Φρόιντ, επαναδιαπραγματεύεται το μύθο των Ατρειδών εστιάζοντας στη βία των διαπροσωπικών σχέσεων, στην αδυναμία του ενός να ακούσει τον άλλον. Η δράση τοποθετείται στην εγγύς Ανατολή.

    Το έργο, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και το σκηνοθετεί ο Γιάννης Λεοντάρης. Η σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ελληνικά, με γαλλικούς υπέρτιτλους.
Σχετικές ειδήσεις
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Θεατρικά βραβεία κοινού 2016 από το Αθηνόραμα: Οι μεγάλοι νικητές
09.11.2016 16:12
40 χρόνια θεατρικής ιστορίας της Αθήνας χώρεσαν σε 180 λεπτά, το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου έγινε η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2016 από το Αθηνόραμα.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
18.07.2016 10:33
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 25 Ιουλίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!