Η ομάδα 2+2 και Το Φρέον υποστηρίζοντας το κοινό τους όραμα, που αφορά στον ζωτικό διάλογο της Θεατρικής …

Τέχνης με την Εκπαίδευση, παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «Η ξεχασιάρα Μελίσσα» της Άννας Γαρεφαλάκη στο θέατρο Επί Κολωνώ κάθε Κυριακή από τις 24 Φεβρουαρίου 2013.


Λίγα λόγια για το έργο

Mια Μελισσοκόμος – μέσα στις σκοτούρες της – βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τούς δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας – με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! – θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και δυο αφηγητές που με τεχνικές μεταμόρφωσης και διαδραστικό παιχνίδι ενταγμένο στη ροή της μοιράζονται με τα παιδιά ένα παραμύθι για το μέλι, τις μέλισσες και το ζωτικό τους ρόλο μέσα τον ίδιο τον κύκλο της ζωής που “δεν τελειώνει ποτέ” και ομορφαίνει με συλλογικότητα και αγάπη.

Κείμενο – Σκηνοθεσία:
Άννα Γαρεφαλάκη

Πρωτότυπη μουσική & Σύνθεση:
Γιώργος Ορφανουδάκης

Χορογραφία:
2+2 – Rowan Thorpe
 
Σκηνικά-Κοστούμια:
Πέτρος Τρανταφυλλόπουλος
 
Κώστας Αντωνίνης
Φωτισμοί:
Μαρία Γοζαδίνου
 
Κιθάρα – Μουσική επιμέλεια:
Πλάτων Τσαμαδός
 
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Άννα Γαρεφαλάκη, Γιάννης Τριανταφύλλου