Η Ομάδα Θεάτρου C. for Circus παρουσιάζει την παράσταση «Τα γενέθλια της Ινφάντα» στα πλαίσια

του Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης». Η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο Άνετον, στις 1, 2 και 3 Μαρτίου, στις 21:00.


αντί σκηνοθετικού σημειώματος

“ Όλοι μαζί όπως παλιά, Όπως τότε που ήταν όλα όμορφα. Που η μόνη έγνοια ήταν τα μαθήματα για αύριο. Αντιγραφή, ορθογραφία, κόκκινο-πράσινο στα φανάρια. Η ψυχή μου ήταν γεμάτη αγάπη, χαρά, φαντασία. Παίζαμε ώρες μαζί, θυμάσαι; Και οι μεγάλοι μας σνομπάρανε γιατί ήμασταν τα μικρά, και οι πιο μεγάλοι γελάγανε, γελάγανε, γελάγανε ώρες. Αγάπη άπλετη, δώρα, χαμόγελα. Τα θυμάμαι όλα τα χαμόγελα. Δόντια άσπρα που ξεπετάγονταν με ορμή στο άκουσμα ενός αστείου. Αγάπη, χαρά, συγκινήσεις. Ο ήλιος να μας καίει. Κι εμείς να κυλιόμαστε στο πράσινο, να κυνηγάμε τις γάτες, να πειράζουμε τα ζουζούνια, να λερωνόμαστε και να γελάμε. Να γελάμε συνέχεια και ασταμάτητα. Η χειρότερη μου στιγμή όταν άκουγα τη μάνα σου να σε φωνάζει. Λίγο ακόμα πάντα ήταν η απάντηση. Κι όσο προλαβαίναμε. Λίγο ακόμα. Κι εμείς δίναμε πάλι ραντεβού την επόμενη φορά. Την επόμενη φορά που θα ήμασταν όλοι μαζί. Όλοι μαζί όπως παλιά. Θυμάσαι; “


Ματίνα Σωτηρίου


«Τα γενέθλια της Ινφάντα», Oscar Wlde

Απόψε είναι τα γενέθλια της Ινφάντα. Η πριγκιποπούλα κλείνει μόλις τα 12 χρόνια της και όλη η χώρα γιορτάζει μαζί της. Από κάθε άκρη του κόσμου καταφθάνουν δώρα για την λιλιπούτια Πριγκίπισσα . Τσιγγάνοι με τις αρκούδες τους, μοναδικοί θεατρίνοι και χορευτές, επίδοξοι ταυρομάχοι. Μα, μέσα σε όλα τα δώρα, η Ινφάντα ξεχωρίζει ένα, τον τερατόμορφο νάνο που διασκεδάζει όσο κανένας άλλος την γλυκιά πριγκιποπούλα με τις χορευτικές του επιδείξεις. Τόσο, που ζητά από αυτόν να χορέψει μόνο γι’ αυτήν και μετά το τέλος του εορτασμού των γενεθλίων της. Το βραχύσωμο τερατάκι θαμπωμένο από την πρόσκληση της Ινφάντα περιπλανιέται στα δωμάτια του παλατιού ψάχνοντας να βρει την αγαπημένη του πριγκίπισσα. Ώσπου, φτάνει σε ένα μεγάλο δωμάτιο που οι τοίχοι του είναι καλυμμένοι με τεράστιους καθρέφτες. Αντικρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή του το είδωλό του, ο νάνος, πεθαίνει συνειδητοποιώντας για ποιο λόγο προκαλούσε γέλιο στην πριγκίπισσα. Η Ινφάντα θυμώνει μαζί του γιατί χάνει την ευκαιρία να απολαύσει τον χορό του νάνου για δεύτερη φορά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Σύλληψη: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Παπατριανταφύλλου Μαριαλένα, Σωτηρίου Ματίνα
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία/ Φωτισμοί: Σκηνογραφική ομάδα «Πάνω κάτω 7» (Χαρά Αργυρούδη, Μάρθα Γωγάκου, Πετρούλα Λιώρα, Αντρέας Λουκά, Αναστασία Παπαϊωάννου, Όλγα Σφέτσα)
Παίζουν: Γαβρέλας Παναγιώτης, Κοτταράκου Χρύσα, Παυλίδης Παύλος, Ρουστάνη Νατάσα, Σφυρής Γιωργής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπακογιώργος, Σιδέρης Νανούδης
Βίντεο: Σιδέρης Νανούδης