Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Side by side, του Keanu Reeves για μια προβολή στην Αθήνα

Side by side, του Keanu Reeves για μια προβολή στην Αθήνα

Ο Κινηματογράφος Δαναός θα προβάλλει για μια και μοναδική φορά το ντοκιμαντέρ

… του Keanu Reeves με τίτλο «Side by Side», την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 15.30.


Side By Side
Η Επιστήμη, η Τέχνη και ο Αντίκτυπος του Ψηφιακού Κινηματογράφου.


Το Side by Side έκανε πρεμιέρα στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ως ειδική προβολή . Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Chris Kenneally, ενώ ο Keanu Reeves εκτελεί χρέη παραγωγού και δημοσιογράφου - παρουσιαστή, αφού είναι ο ίδιος που παίρνει συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής τέχνης. Ανάμεσά τους οι σκηνοθέτες: Martin Scorsese, James Cameron, Steven Soderbergh, David Fincher, George Lucas, Robert Rodriguez, Danny Boyle, David Lynch, Lars Von Trier, Οι Διευθυντές Φωτογραφίας Wally Pfister ASC, Michael Chapman ASC, John Mathieson BSC, Vittorio Storaro ASC και πολλοί άλλοι.


Το ερώτημα είναι απλό: Η παραδοσιακή κινηματογράφιση με φωτοχημικό φιλμ θα τελειώσει οριστικά, ή έχει πιθανότητες να επικρατήσει ξανά πάνω στην επέλαση των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών που μοιάζουν να έχουν κερδίσει κατά κράτος το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ταινιών στον κόσμο;


Keanu Reeves: Side By Side
The Science, Art, And Impact of Digital Cinema
Feature Documentary | 99 min | 2012


Σκηνοθεσία/Σενάριο: Chris Kenneally
Παραγωγή: Keanu Reeves, Justin Szlasa
Παρουσίαση: Keanu Reeves

Σχετικές ειδήσεις
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
This is not a coup: Παράλληλη προβολή σε Φρανκφούρτη και Αθήνα
11.07.2016 17:13
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 – καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική παράδοση απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές – θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου, μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη και στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα.
Αλκυονίδες Μέρες, του Γιώργου Ζέρβα: σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Φουγάρο
22.06.2016 17:02
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Pride, του Matthew Warchus στο Σινέ Θησείον
08.06.2016 11:42
Με αφορμή το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2016, η NEO FILMS με χαρά σας ανακοινώνει ότι ο Κινηματογράφος Θησείον θα προβάλει την ταινία PRIDE για μια μοναδική προβολή αυτή την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 23:00.