Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Μίχας, Ατομικός Πορτολάνος: Έκθεση στην Titanium Yiayiannos Gallery

Γιάννης Μίχας, Ατομικός Πορτολάνος: Έκθεση στην Titanium Yiayiannos Gallery

Η Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «Ατομικός, …

Πορτολάνος». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

 

Σκέψεις πάνω στην έκθεση:

Ο Γιάννης Μίχας χαρτογραφεί το αποτέλεσμα των νέων εικαστικών του αναζητήσεων με πυξίδα την παραδοσιακή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα.

 


Επιβλητικοί όγκοι πλοίων, βάρκες, που συνδιαλέγονται με  Αιγαιοπελαγίτικα τοπία και παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς, το μεγαλύτερο τμήμα της θεματικής του που αποτελεί το προσωπικό στίγμα της πορείας του στον χάρτη της τέχνης.

 

Με την δουλειά του, ο καλλιτέχνης, επιχειρεί έναν εικαστικό διάλογο μεταξύ φωτός,  διάθλασης και αντανακλάσεων. Στα έργα του υπάρχει ονειρική διάθλαση - κυβισμός με ελευθερία σχήματος και χρώματος.  Τα Σχήματα (κύβοι, τρίγωνα, καμπύλες, ρόμβοι) αλληλοεπικαλυπτόμενα, διάφανα, δημιουργούν την αίσθηση του ονείρου.

 

 
Η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά σημειώνει:

 

«Πρόκειται για έναν ψυχοδυναμικό ορίζοντα που πρισματικά αποκρυσταλλώνει τις νωπές εντυπώσεις ή τις συγκινησιακά υγρές αναμνήσεις , μετατρέποντάς τες σε διαστρωματώσεις ανιχνεύσεων του ορατού και των αποτυπωμάτων που αφήνει πίσω του ο καιρός ή το συλλογικό υποσυνείδητο.»


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γιάννης Μίχας παράλληλα με την πολιτική, υπηρετεί τη ζωγραφική με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια.
Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση.
 

 

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.