Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα, στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα, στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρία θεάτρου ΑΣΥΜΒΑΤΟ σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής,

παρουσιάζει την παράσταση του έργου «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», ένα βραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ. Μια ερωτική κωμωδία που έχει παρουσιαστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, αλλά και στην κινηματογραφική του μεταφορά.

 

Ένα έργο με πολύ χιούμορ, που μέσα από την σχέση, (ενός άντρα και μιας γυναίκας με μεγάλες διαφορές, ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης), του καθηγητή Φρανκ (Γιώργος Χριστοδούλου) και της μαθήτριας του Ρίτας (Άννα Μενενάκου), χλευάζει πρόσωπα, μεθόδους και καταστάσεις, ενώ παράλληλα  διερευνά αξίες και αρχές ανθρώπων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και μορφωτικού επιπέδου.

 


ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ρίτα, μια νεαρή κομμώτρια, αποφασίζει σε ηλικία 26 ετών να ανακαλύψει τον εσωτερικό της κόσμο μέσω της μάθησης, γι αυτό γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο επιβλέπων καθηγητής της  είναι ο Φρανκ, ένας αρκετά μεγαλύτερός της άνδρας και επιρρεπής στο ποτό, αναλαμβάνει να της διδάξει τα πάντα γύρω από την λογοτεχνία . Στη σκηνή , παρακολουθούμε την επεισοδιακή γνωριμία της Ρίτας και του Φρανκ, δύο ανθρώπων εκ πρώτης όψεως εντελώς διαφορετικών, αλλά και την μετέπειτα ανάπτυξη της σχέσης τους. Η Ρίτα επιθυμεί ουσιαστικά να αλλάξει την ζωή της, μέσω της μόρφωσης  και θα προσπαθήσει πολύ για αυτό. Ο Φρανκ θα τη βοηθήσει και θα φτάσει κάποια στιγμή σε σημείο να είναι ο ίδιος «μαθητής» της νεαρής κομμώτριας.

 


Εκείνος θα θελήσει να «κατασκευάσει» την Ρίτα, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα.
Όμως αν αυτό συμβεί η Ρίτα θα παραμείνει το ίδιο γοητευτική, όπως στην αρχή;
Ο καθηγητής ερωτεύεται σταδιακά το δημιούργημά του. Εκείνη;

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου - Άννα Μενενάκου
Απόδοση: Mάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολλίδη
Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: Εταιρία θεάτρου ΑΣΥΜΒΑΤΟ και ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Σχετικές ειδήσεις
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Ω… Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον
09.06.2016 12:34
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα φιλοξενήσει την προσεχή θεατρική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2016, την παράσταση Ω... Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο Caveman για δύο μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον
19.01.2016 12:29
Την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 ο Caveman με τον Θανάση Βισκαδουράκη έρχεται για δύο μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον στην Θεσσαλονίκη.
Τερεζίν, Ένα φαντασμα-τικό καμπαρέ από την ομάδα δήλος στο Θέατρο Αργώ
01.12.2015 10:41
Η ομάδα θεάτρου «δήλος» σε συμπαραγωγή του θεάτρου ΑΡΓΩ παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 τη μουσικοθεατρική παράσταση ΤΕΡΕΖΙΝ.
Κραυγές γυναικών: 9 μονόλογοι από γυναίκες στο Θέατρο Αριστοτέλειον
17.11.2015 10:08
Μετά την επιτυχία της Αθήνας οι Κραυγές γυναικών, το μνι φεστιβάλ μονολόγων, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον, από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου έως και τη Δεύτερα 30 Νοεμβρίου.