Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τα τραγούδια της περασμένης μέρας

Τα τραγούδια της περασμένης μέρας
Το Ηρώδειο φιλοξενεί μία μεγάλη μουσική συναυλία , μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, παρμένα από τέσσερις δεκαετίες.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποφασίζει να μιλήσει για τον εαυτό του ως συνθέτης τραγουδιών, διαχωρίζοντας αυτή του την ιδιότητα από τις άλλες της μουσικής του δημιουργίας.

Η βραδιά του Ηρωδείου θα πραγματοποιηθεί υπό τον τίτλο Τα τραγούδια της περασμένης μέρας, ενώ η επαναπροσέγγιση γίνεται από απόσταση, αφού ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει χρόνια να γράψει καινούργια τραγούδια.

Ο Ξαρχάκος επιστρέφει, λοιπόν, με εργαλείο του την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, την ορχήστρα που ίδρυσε ο ίδιος και τους Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά και Μαρία Σουλτάτου στην ερμηνεία των τραγουδιών.

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Ξαρχάκος - Το Ταξίδι: Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016
25.07.2016 16:38
Σταύρος Ξαρχάκος - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο.
Σταύρος Ξαρχάκος - Ηρώ Σαϊα: Νέα διασκευή στο τραγούδι «Δεν έχει αρχή»
14.07.2016 12:44
Ακούστε την ολοκαίνουργια διασκευή στο τραγούδι ''Δεν έχει αρχή '' που τραγουδάει η Ηρώ Σαΐα με τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».
Μια μέγαλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Καλλιμάρμαρο
27.04.2016 12:46
Οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας ενώνονται με τα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.