Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Evol, No God Ritual, Πάνος Αλεξιάδης: Live στη Knot Gallery

Evol, No God Ritual, Πάνος Αλεξιάδης: Live στη Knot Gallery

Ο Ρόμβος σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει τους Evol, No God Ritual, …

Πάνο Αλεξιάδη το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

 

Evol
Η συχνή παρουσία του στους χώρους της rave κουλτούρας της Βαρκελώνης των αρχών της δεκαετίας του '90, αλλά και η ενασχόλησή του με τους πρωτοπόρους συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής των δεκαετιών του '50 και του '60, είναι τα δύο στοιχεία που έχουν καθορίσει την συνθετική προσέγγιση του Roc Jiménez de Cisneros, ιδρυτή και κύριου μέλους του σχήματος Evol. Αντλώντας έμπνευση από την αλγοριθμική μέθοδο σύνθεσης, τη γεωμετρία των φράκταλς, τα χαοτικά συστήματα και τη θεωρία των κβάντα από τη μία, και από το "hoover" - τον ήχο-σήμα κατατεθέν της χορευτικής μουσικής της δεκαετίας του '90 - και την ψυχεδελική επίδραση της techno από την άλλη, έχει πετύχει να γεφυρώσει δύο φαινομενικά αντίθετους κόσμους, δημιουργώντας ένα δικό του μουσικό ιδίωμα το οποίο ο ίδιος ονομάζει "computer music for hooligans". Χρησιμοποιώντας κλασσικά synthesizers, γλώσσες προγραμματισμού αλλά και ασυνήθιστες πηγές όπως κόρνες αέρος, οι συνθέσεις του κινούνται ανάμεσα στον μινιμαλιστικό ψηφιακό θόρυβο, τα φρενήρη και αφηρημένα κολλάζ ήχων και τα δυναμικά acid drones των πρόσφατων κυκλοφοριών του. Είναι επίσης ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Alku, ενώ οι δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει από εταιρείες όπως η Mego, η Entr'acte και η Presto!?. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Russell Haswell, Mark Fell και Francisco López.

 

 

No God Ritual
Ο No God Ritual δραστηριοποιείται στο χώρο της πειραματικής μουσικής από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Οι πρώιμες συνθέσεις του χρησιμοποιούν ένα υπόστρωμα σκοτεινών και στέρεων drones, από τα οποία ξεπετάγονται παραμορφωμένοι κιθαριστικοί θόρυβοι, concrète ήχοι, feedback και ψύγματα κρουστών.

Τα τελευταία ενδιαφέροντά του στρέφονται προς την εξερεύνηση της αφηρημένης ηλεκτρονικής σύνθεσης με αναλογικά και ψηφιακά μέσα, όπως modular synths και γλώσσες προγραμματισμού. Στο ενεργητικό του έχει μια κασέτα στη βρετανική Sound Holes, μια split κασέτα με του Ιταλούς Aspec(t) και ένα cd, ενώ σύντομα κυκλοφορεί και η καινούργια του δουλειά 'Continuum' από τη Felt Collective. Είναι επίσης μέλος των Jesuits με τον Ιλάν Μανουάχ.

 

Πάνος Αλεξιάδης
Ο Πάνος Αλεξιάδης γνωστότερος από το synth πρότζεκτ Lunar Miasma (2008-2012) μέσω του οποίου εξερεύνησε drone, ambient και kosmische ηχοτοπία και με πάνω από 20 κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως οι Digitalis, Moon Glyph, Tranquility, Ruralfaune, Phase!, Stunned και η δική του Insult, αποτελεί καιρό τώρα μια σταθερή μουσική παρουσία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικά synthesizers. Με διαφορετικό set up πλέον και κάτω απ το πραγματικό του όνομα ο Αλεξιάδης συνθέτει σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας κυρίως modular synthesizers, δείγματα από φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις χώρου μέσω των οποίων χτίζει ένα concrète ηχητικό περιβάλλον που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ψυχοακουστική ηχητική εμπειρία.


Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου o Roc Jiménez de Cisneros θα μιλήσει για τη δουλειά του στο Τμήμα Σύνθεσης Ήχου και Ηλεκτρονικής Μουσικής του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης. Ώρα έναρξης: 18.00 - Είσοδος ελεύθερη.
 
 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πάνος Μουζουράκης στο Anodos Live Stage
15.02.2017 10:53
Από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και για τέσσερις Παρασκευές, ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης θα εμφανίζεται στο Anodos live stage.
Ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει στο Faust
12.12.2016 14:54
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, ο Πάνος Μπίρμπας, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του περσινού χειμώνα, επιστρέφει στον ιδιαίτερο χώρου του FAUST για μία και μοναδική εμφάνιση, όπου θα μας παρουσιάσει το υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του, Finchley Road, που θα κυκλοφορήσει από τη Hidden Track Records, παλαιότερες πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών.
Πανος Μουζουράκης και Σπύρος Γραμμένος μαζί και live στο Σταυρό του Νότου
21.11.2016 13:38
Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Σπύρος Γραμμένος, τυλίγονται με 20 μέτρα σκοινί και ανεβαίνουν επιτέλους στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Ο Πάνος Μουζουράκης live στο Θέατρο Τεχνόπολις
28.07.2016 14:04
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι χειμερινές εμφανίσεις του, ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτερος Πάνος Μουζουράκης, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία κάνοντας στάση την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 στο Θέατρο Τεχνόπολις.
All we need is live: Ο Πάνος Μπίρμπας στο Faust
14.04.2016 12:04
Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει στον ιδιαίτερο χώρο του Faust.