Ο Ρόμβος σε συνεργασία με τη (K)NØTmusic παρουσιάζει τους Evol, No God Ritual, …

Πάνο Αλεξιάδη το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Evol
Η συχνή παρουσία του στους χώρους της rave κουλτούρας της Βαρκελώνης των αρχών της δεκαετίας του \\’90, αλλά και η ενασχόλησή του με τους πρωτοπόρους συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής των δεκαετιών του \\’50 και του \\’60, είναι τα δύο στοιχεία που έχουν καθορίσει την συνθετική προσέγγιση του Roc Jiménez de Cisneros, ιδρυτή και κύριου μέλους του σχήματος Evol. Αντλώντας έμπνευση από την αλγοριθμική μέθοδο σύνθεσης, τη γεωμετρία των φράκταλς, τα χαοτικά συστήματα και τη θεωρία των κβάντα από τη μία, και από το “hoover” – τον ήχο-σήμα κατατεθέν της χορευτικής μουσικής της δεκαετίας του \\’90 – και την ψυχεδελική επίδραση της techno από την άλλη, έχει πετύχει να γεφυρώσει δύο φαινομενικά αντίθετους κόσμους, δημιουργώντας ένα δικό του μουσικό ιδίωμα το οποίο ο ίδιος ονομάζει “computer music for hooligans”. Χρησιμοποιώντας κλασσικά synthesizers, γλώσσες προγραμματισμού αλλά και ασυνήθιστες πηγές όπως κόρνες αέρος, οι συνθέσεις του κινούνται ανάμεσα στον μινιμαλιστικό ψηφιακό θόρυβο, τα φρενήρη και αφηρημένα κολλάζ ήχων και τα δυναμικά acid drones των πρόσφατων κυκλοφοριών του. Είναι επίσης ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Alku, ενώ οι δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει από εταιρείες όπως η Mego, η Entr\\’acte και η Presto!?. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Russell Haswell, Mark Fell και Francisco López.

No God Ritual
Ο No God Ritual δραστηριοποιείται στο χώρο της πειραματικής μουσικής από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Οι πρώιμες συνθέσεις του χρησιμοποιούν ένα υπόστρωμα σκοτεινών και στέρεων drones, από τα οποία ξεπετάγονται παραμορφωμένοι κιθαριστικοί θόρυβοι, concrète ήχοι, feedback και ψύγματα κρουστών.

Τα τελευταία ενδιαφέροντά του στρέφονται προς την εξερεύνηση της αφηρημένης ηλεκτρονικής σύνθεσης με αναλογικά και ψηφιακά μέσα, όπως modular synths και γλώσσες προγραμματισμού. Στο ενεργητικό του έχει μια κασέτα στη βρετανική Sound Holes, μια split κασέτα με του Ιταλούς Aspec(t) και ένα cd, ενώ σύντομα κυκλοφορεί και η καινούργια του δουλειά \\’Continuum\\’ από τη Felt Collective. Είναι επίσης μέλος των Jesuits με τον Ιλάν Μανουάχ.

Πάνος Αλεξιάδης
Ο Πάνος Αλεξιάδης γνωστότερος από το synth πρότζεκτ Lunar Miasma (2008-2012) μέσω του οποίου εξερεύνησε drone, ambient και kosmische ηχοτοπία και με πάνω από 20 κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως οι Digitalis, Moon Glyph, Tranquility, Ruralfaune, Phase!, Stunned και η δική του Insult, αποτελεί καιρό τώρα μια σταθερή μουσική παρουσία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικά synthesizers. Με διαφορετικό set up πλέον και κάτω απ το πραγματικό του όνομα ο Αλεξιάδης συνθέτει σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας κυρίως modular synthesizers, δείγματα από φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις χώρου μέσω των οποίων χτίζει ένα concrète ηχητικό περιβάλλον που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ψυχοακουστική ηχητική εμπειρία.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου o Roc Jiménez de Cisneros θα μιλήσει για τη δουλειά του στο Τμήμα Σύνθεσης Ήχου και Ηλεκτρονικής Μουσικής του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μαρίνος Κουτσομιχάλης. Ώρα έναρξης: 18.00 – Είσοδος ελεύθερη.