Μια επιλογή έργων από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, θα
παρουσιαστεί από 10 έως 28 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελιγραδίου.
    Οι «Μικροί Άγγελοι», η «Πόλη Φάντασμα και «Το πριόνι» είναι τα έργα που επιλέχτηκαν να ταξιδέψουν για το Βελιγράδι σε μια έκθεση υπό τον τίτλο «Ετεροτοπίες: Επιλογές από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των φορέων, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Κέντρου Βελιγραδίου- που ξεκινάει με την έκθεση αυτή.

    Αναλυτικότερα τα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν είναι το Εις το όνομα της Λήδας Παπακωνσταντίνου,  η Καταδίωξη του Γρηγόρη Γουδιέλια, το Locus Suspectus  της Χρυσής Τσιώτα , Farishta και το Μικροί Άγγελοι της Ganjina Sharipova, το Cane Land του Omid Salehi, το Ghost Town του Vahram Aghasyan, το Light! Too much light! του Behrang Samadzadegan, το The Saw του Andrei Filippov και το Coloring Book των Ahmet Ögüt και Şener Özmen.

    Την επιμέλεια έκθεσης έχει αναλάβει ο Θοδωρής Μάρκογλου, ιστορικός της τέχνης- επιμελητής Κ.Μ.Σ.Τ. και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Ιουλίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελιγραδίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28.07.2008