Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η 1η Μπιενάλε Σύγχ. Τέχνης Θεσ/νίκης στο Βελιγράδι

Η 1η Μπιενάλε Σύγχ. Τέχνης Θεσ/νίκης στο Βελιγράδι
Μια επιλογή έργων από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί από 10 έως 28 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελιγραδίου.
    Οι «Μικροί Άγγελοι», η «Πόλη Φάντασμα και «Το πριόνι» είναι τα έργα που επιλέχτηκαν να ταξιδέψουν για το Βελιγράδι σε μια έκθεση υπό τον τίτλο «Ετεροτοπίες: Επιλογές από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των φορέων, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Κέντρου Βελιγραδίου- που ξεκινάει με την έκθεση αυτή.

    Αναλυτικότερα τα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν είναι το Εις το όνομα της Λήδας Παπακωνσταντίνου ,  η Καταδίωξη του Γρηγόρη Γουδιέλια, το Locus Suspectus  της Χρυσής Τσιώτα , Farishta και το Μικροί Άγγελοι της Ganjina Sharipova, το Cane Land του Omid Salehi, το Ghost Town του Vahram Aghasyan, το Light! Too much light! του Behrang Samadzadegan, το The Saw του Andrei Filippov και το Coloring Book των Ahmet Ögüt και Şener Özmen.

    Την επιμέλεια έκθεσης έχει αναλάβει ο Θοδωρής Μάρκογλου, ιστορικός της τέχνης- επιμελητής Κ.Μ.Σ.Τ. και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Ιουλίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο Βελιγραδίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28.07.2008


Σχετικές ειδήσεις
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ο Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας
26.08.2016 17:12
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Δρίβας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Μπιενάλε Βενετίας (13 Μαΐου- 26 Νοεμβρίου 2017) με την εικαστική εγκατάσταση «Εργαστήριο Διλημμάτων» σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη. Την ευθύνη για την υλοποίηση της ελληνικής συμμετοχής θα έχει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την ιδιότητα του Επιτρόπου της εθνικής εκπροσώπησης.
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Νάγια Γιακουμάκη: Η νέα Εταίρος & Διευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας
18.07.2016 13:07
Η Νάγια Γιακουμάκη γίνεται το νέο εταιρικό μέλος της Μπιενάλε της Αθήνας, σε μια φάση όπου η δέκα ετών επιτυχημένη Μπιενάλε ενισχύει την διεθνή εμβέλεια και προοπτική της.
1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης
01.07.2016 13:14
Η 1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων, θα παρουσιαστεί στη διατηρητέα παλαιά κοινοτική αγορά Μαρκάτο, στο Αγγλικό Σχολείο Μυλοποτάμου και στο Κάστρο Κάτω Χώρας από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου 2016, θα εγκαινιαστεί στο Μαρκάτο το Σάββατο 16 Ιουλίου, ώρα 20:00.