Μετά την επιτυχία του Α’ κύκλου, το «Εργαστήριο Στιχουργικής» ανοίγει ξανά τις πόρτες του τον

Φεβρουάριο. 

Πώς μπορεί η ερασιτεχνική έκφραση να γίνει επαγγελματική ενασχόληση;
Πώς μπορεί το ταλέντο να αποκτήσει σχήμα;
Πώς γράφει κανείς στίχο για τη δισκογραφία του σήμερα;
Ποιες είναι οι γνώσεις και η κατάρτιση που απαιτούνται;

Ερωτήματα που συναντά κάθε νέος στιχουργός απαντώνται στο πλαίσιο του εργαστηρίου στιχουργικής, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με σκοπό την ουσιαστική επαφή με τον στίχο.

Το εργαστήριο είναι μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικού περιεχομένου υπό την επιμέλεια του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, ενός αναγνωρισμένου στιχουργού, ο οποίος από το 1997 έως σήμερα διαθέτει περισσότερα από 250 δημοσιευμένα τραγούδια στο ενεργητικό του και συνεργασίες με μερικά από τα σημαντικότερα πρόσωπα της σύγχρονης δισκογραφίας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσοι γράφουν ερασιτεχνικά στίχο ή ενδιαφέρονται για τον στίχο στο τραγούδι και στους οποίους δίνεται η δυνατότητα εμβάθυνσης και περαιτέρω τριβής με το αντικείμενο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συναντήσεις, μία ανά εβδομάδα, στις οποίες προσεγγίζεται η στιχουργική τέχνη μέσα από τη διαδραστική σχέση των μελών της ομάδας.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν:

•    Αναλύσεις στίχων σημαντικών στιχουργών, όχι μέσω μιας φιλολογικής προσέγγισης αλλά κυρίως με βάση τη θέση τους στο ελληνικό τραγούδι.
•    Συζητήσεις της ομάδας γύρω από στίχους που έχουν γράψει τα μέλη της.
•    Αναθέσεις στα μέλη της ομάδας συγγραφής στίχου πάνω σε προκαθορισμένη θεματική.
•    Δοκιμές των μελών της ομάδας να γράψουν στίχο πάνω σε μελωδίες που θα τους δοθούν.
•    Μελοποιήσεις στίχων της ομάδας από συνεργαζόμενους συνθέτες.
•    Επισκέψεις και ομιλίες σημαντικών προσώπων του τραγουδιού και της δισκογραφίας (Στιχουργοί, συνθέτες, τραγουδιστές, παραγωγοί δίσκων, στελέχη δισκογραφικών εταιριών και ραδιοφωνικοί παραγωγοί).


Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.