Η M art Manolioudakis και 53 νέοι έλληνες καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά

και το αποδεικνύουν με μια ενδιαφέρουσα συνεργασία στα πλαίσια του 10ου Bazart  2012 – 2013 που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο τέχνης M art Space με μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν φέτος στο Bazart, δημιούργησαν έργα εμπνευσμένοι από τις δράσεις των χορηγών της εκδήλωσης με σκοπό να ενισχύσουν το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

Και οι 53 καλλιτέχνες δώρισαν τα έργα τους στα Παιδικά Χωριά SOS, προκειμένου όλα τα έσοδα από την πώλησή τους να υποστηρίξουν το έργο τους, για τα παιδιά.

H M art Manolioudakis με την σειρά της, οργανώνει αφιλοκερδώς την παρουσίαση των έργων στον χώρο τέχνης M art Space στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 στις 20:30.

Τα έργα που θα εκτεθούν και που βρίσκονται ήδη online στο e shop των Παιδικών Χωριών SOS θα διατεθούν σε τιμές, πολύ χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας με στόχο να πουληθούν όλα.

Επισκεφθείτε λοιπόν τον χώρο τέχνης M art Space στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 στις 20:30, ή και το e shop των Παιδικών Χωριών SOS, προκειμένου, όχι μόνο να αποκτήσετε ένα από τα έργα τέχνης σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αλλά και να ενισχύσετε το έργο των Χωριών που αξίζουν με το παραπάνω την στήριξή μας. 

 
Συμμετέχοντες εικαστικοί

ANNE EDWARDS, BIJOUX BIZARRES, iNO, PAULA LAKAH, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ, ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΑΛΙΚΗ, ΒΑΓΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΒΑΓΚΝΕΡ ΕΦΗ, ΒΟΓΛΗ ΓΙΩΤΑ, ΒΡΑΧΑ ΣΟΦΙΑ, ΓΡΥΠΑΡΗΣ BILLY, ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΡΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΕΥΜΟΛΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ, ΖΑΓΟΡΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΡΟΖΑ, ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΑΤΑΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΚΕΛΕΣΙΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΖΜΕΝΚΟ ΙΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΡΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΛΑΣΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΜΟΥΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ , ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΧΑΡΑ, ΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΞΗΡΟΥ ΚΛΕΙΩ, ΠΑΝΟΝΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΦΑΙΗ, ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΝΑΤΑΣΑ, ΠΛΕΙΩΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ, ΣΑΠΟΥΝΑ ΠΟΛΙΝΑ, ΣΜΠΩΚΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΝΙΚΗ, ΤΑΝΤΑΟΥΙ   ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΟΚΑΤΛΗ ΝΑΝΑ, ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ, ΤΣΙΑΠΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΝΟΤΑ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΔΩΡΑ, ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΑΤΖΙΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η ιστορία της εκδήλωσης

Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, δέκα χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία. Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo  «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.  Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space,  έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς και ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας και έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για πέμπτη φορά το ετήσιο Bazart της.

Μ art Space

Εξέλιξη της πολύχρονης προσπάθειας της M art Manolioudakis να προσεγγίσει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά πέρα από οποιοδήποτε στερεότυπο, ο χώρος τέχνης M art Space δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2007 σε ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου). Δίνοντας καινούρια, ριζικά διαφορετική ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατοικία, έδρα εταιρίας και δικηγορικό γραφείο, το M art Space φιλοδοξεί να προσεγγίσει με την ίδια ανανεωτική νοοτροπία και την σύγχρονη τέχνη μέσα από περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο, πωλητήριο έργων τέχνης και μοναδικών κοσμημάτων κι αντικειμένων, φιλοδοξώντας να δώσει νόημα στο σλόγκαν «όχι απλά μια ακόμη γκαλερί».

www.m-art.gr/space

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας

Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Που δίνει σε κάθε παιδί την ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, την συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού. Στο Παιδικό Χωριό SOS αφιερώνουμε στα παιδιά όλη μας την φροντίδα για να κάνουμε πιο όμορφα τα πρώτα τους βήματα, πιο εποικοδομητική την ενήλικη ζωή τους. Η έννοια του Παιδικού Χωριού SOS είναι η προσφορά ενός σπιτιού, μιας οικογένειας και – το κυριότερο – μιας Μητέρας SOS για τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο κι έχουν ανάγκη προστασίας. Η Μητέρα SOS ζει μαζί τους, είναι υπεύθυνη για την ανατροφή τους, το διάβασμά τους, τα συμβουλεύει, ακούει τα προβλήματά τους και είναι κοντά τους κάθε στιγμή που θα χρειαστεί. Αυτή είναι η εικόνα του Παιδικού Χωριού SOS. Μια μεγάλη οικογένεια, που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά.

www.sos-villages.gr