H Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, εγκαινιάζει την ομαδική

έκθεση με τίτλο “Pop Domination” την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Διανύουμε μια εποχή στην οποία αποβάλλονται από την καθημερινότητα ο νεοπλουτισμός και τα πομπώδη μεγαλεία προηγούμενων δεκαετιών. Τη στιγμή που επηρεάζονται όλες οι κοινωνικές εκφάνσεις, έτσι και η τέχνη αποφασίζει σθεναρά να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, συμβάλλοντας και εκείνη με τον δικό της τρόπο σε αυτή την ουσιαστική αλλαγή.

H έκθεση Pop Domination που εγκαινιάζεται στην γκαλερί ART ZONE 42, υποστηρίζει ότι η τέχνη θα πρέπει να θεωρείται παράγωγο και, κατ’επέκταση, κομμάτι της καθημερινής ζωής. Παύει να αποτελεί μονάχα προνόμιο των ελίτ κοινωνικών στρωμάτων και προβάλλεται η μαζικότητα του χαρακτήρα της. Απομυθοποιείται και γίνεται προσιτή στο ευρύ κοινό όχι μόνο ως προς τα μέσα δημιουργίας της αλλά και σε επίπεδο κόστους.

Τέσσερις καλλιτέχνες, η Αίγλη Πέττα, η Φαίη Μάντζαρη, ο Κωνσταντίνος Τάτσης και ο Μελάς Καραγιάννης, δημιουργούν με έντονα χρώματα ως αναφορά στην pop-art αισθητική και με υλικά τα οποία δίνουν έμφαση στη μαζική αναπαραγωγή.

Οι ακρυλικοί πίνακες της Αίγλης Πέττα εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους, κρύβοντας μηνύματα κοινωνικής αφύπνισης. Τα χρωματικά κολάζ της Φαίης Μάντζαρη προβάλλουν τη δύναμη των media, μέσα από τα οποία χτίζονται ολόκληρες πόλεις και οι δημιουργίες του Μελά Καραγιάννη και του Κωνσταντίνου Τάτση παραπέμπουν σε σκηνικά pop κουλτούρας της δεκαετίας του ’60.

Το περιβάλλον της γκαλερί αλλάζει και γίνεται ένας πολύβουος δημιουργικός χώρος παρασύροντας ευχάριστα τον επισκέπτη και υπενθυμίζοντας ότι η τέχνη δεν γνωρίζει φραγμούς και όρια.