Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Pop Domination: Έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Art Zone 42

Pop Domination: Έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Art Zone 42

H Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, εγκαινιάζει την ομαδική

έκθεση με τίτλο "Pop Domination" την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα.

 

Διανύουμε μια εποχή στην οποία αποβάλλονται από την καθημερινότητα ο νεοπλουτισμός και τα πομπώδη μεγαλεία προηγούμενων δεκαετιών. Τη στιγμή που επηρεάζονται όλες οι κοινωνικές εκφάνσεις, έτσι και η τέχνη αποφασίζει σθεναρά να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, συμβάλλοντας και εκείνη με τον δικό της τρόπο σε αυτή την ουσιαστική αλλαγή.

 

H έκθεση Pop Domination που εγκαινιάζεται στην γκαλερί ART ZONE 42, υποστηρίζει ότι η τέχνη θα πρέπει να θεωρείται παράγωγο και, κατ’επέκταση, κομμάτι της καθημερινής ζωής . Παύει να αποτελεί μονάχα προνόμιο των ελίτ κοινωνικών στρωμάτων και προβάλλεται η μαζικότητα του χαρακτήρα της. Απομυθοποιείται και γίνεται προσιτή στο ευρύ κοινό όχι μόνο ως προς τα μέσα δημιουργίας της αλλά και σε επίπεδο κόστους.

 

Τέσσερις καλλιτέχνες , η Αίγλη Πέττα, η Φαίη Μάντζαρη, ο Κωνσταντίνος Τάτσης και ο Μελάς Καραγιάννης, δημιουργούν με έντονα χρώματα ως αναφορά στην pop-art αισθητική και με υλικά τα οποία δίνουν έμφαση στη μαζική αναπαραγωγή.

 

Οι ακρυλικοί πίνακες της Αίγλης Πέττα εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους, κρύβοντας μηνύματα κοινωνικής αφύπνισης. Τα χρωματικά κολάζ της Φαίης Μάντζαρη προβάλλουν τη δύναμη των media, μέσα από τα οποία χτίζονται ολόκληρες πόλεις και οι δημιουργίες του Μελά Καραγιάννη και του Κωνσταντίνου Τάτση παραπέμπουν σε σκηνικά pop κουλτούρας της δεκαετίας του ’60.

 

Το περιβάλλον της γκαλερί αλλάζει και γίνεται ένας πολύβουος δημιουργικός χώρος παρασύροντας ευχάριστα τον επισκέπτη και υπενθυμίζοντας ότι η τέχνη δεν γνωρίζει φραγμούς και όρια.

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
13.01.2017 14:37
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena, από τις 12 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Στιγμιότυπα».
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Imago Ignota: Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
27.07.2016 16:26
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση «Imago Ignota».
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.