Το Bios θα φιλοξενήσει εργαστήριο με εισηγητές τους Mike Tweddle και Paul O’ Mahony

… στις 2-3 Μαρτίου 2013.

Η δουλειά της Temple Theatre βασίζεται στην αρχή της γενναιοδωρίας.
Στόχος της ομάδας είναι δημιουργία παραστάσεων που αφηγούνται συναρπαστικές και γνώριμες ιστορίες με φρέσκους, δημιουργικούς και  προσιτούς τρόπους.  Στη διάρκεια του workshop οι Mike Tweddle και Paul O’ Mahony θα παρουσιάσουν  μερικές από τις προσεγγίσεις που έχουν καλλιεργήσει τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο να αναπτυχθεί η επαφή των συμμετεχόντων με άλλους περφόρμερ, αλλά και με το κοινό, ενισχύοντας την φαντασία και την περιέργειά τους.

Ασκήσεις, παιχνίδια και αυτοσχεδιασμοί  θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός θεάτρου γεμάτο αυθορμητισμό, ευθύτητα και δυναμισμό! Η ομαδική δουλειά είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των παραγωγών της Temple Theatre και στο workshop θα δοθεί έμφαση στο πώς οι συμμετέχοντες κινούνται,  μιλούν και λένε μια ιστορία, όχι μόνο ως μονάδες αλλά ως σύνολο. Πολύ σημαντικό συστατικό είναι επίσης η μοναδική προσωπικότητα του κάθε περφόρμερ στη σκηνή.

Θα διερευνηθεί πώς αυτές οι ποιότητες μπορούν να ενσωματωθούν και να συμβάλλουν στην παράσταση δημιουργώντας κίνητρο για τον ηθοποιό αλλά και επαφή με το κοινό. Η περιέργεια, το να είσαι ανοιχτός, το να ακούς αλλά και ο ρυθμός είναι θεμελιώδη δεξιότητες στη σκηνή και με την καλλιέργειά τους μπορείς να δημιουργήσεις ανοιχτές παραστάσεις. Τα παιχνίδια και οι ασκήσεις  του workshop θα ενεργοποιήσουν και θα βελτιώσουν αυτές τις τεχνικές και το workshop θα παράσχει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για να ρισκάρουν οι συμμετέχοντες και να κάνουν λάθη με μια αίσθηση χαράς!

Το workshop απευθύνεται σε  ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών. Η καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη. Τα άνετα ρούχα θα βοηθήσουν στις ασκήσεις κίνησης.  Η ομάδα Tempe Theatre ανυπομονεί να σας γνωρίσει και να μοιραστεί μαζί σας την χαρά και το πάθος τους για το θέατρο!

Εισηγητές
Mike Tweddle

O Mike Tweddle έχει σπουδάσει σωματικό θέατρο στη σχολή Ecole Jacques Lecoq στο Παρίσι. Είναι ο σκηνοθέτης όλων των παραγωγών της ομάδας Temple Theatre μέχρι και σήμερα. Οι παραστάσεις της Temple Theatre έχουν ταξιδέψει σε πολλές διαφορετικές χώρες, κερδίζοντας διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ: η devised περφόρμανς Out of Chaos, κατά την περιοδεία της στην Ευρώπη, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Bilbao Act Festival και το βραβείο κοινού στο Berlin 100o Festival, το Hippolytus, μια νέα ανάγνωση της τραγωδίας του Ευρυπίδη σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Βρετανό σεναριογράφο Timberlake Wertenbaker και το Unmythable που κέρδισε το  βραβείο Three Weeks Magazine Editor στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2012. Ο Mike είναι συνιδρυτής και σκηνοθέτης του Be Festival, του διεθνούς φεστιβάλ θεάτρου του Μπέρμινχαμ, και διδάσκει στη σχολή Birmingham School of Acting.


Paul O’ Mahony

Ο Paul  O’  Mahony έχει σπουδάσει υποκριτική στο Royal Shakespeare Company. Έχει παίξει σε όλες τις παραστάσεις της Temple Theatre μέχρι σήμερα και μαζί με τον Mike Tweddle είναι υπεύθυνος  των παραγωγών και της  δραματουργίας. Παράλληλα με την συνεργασία του με την Royal Shakespeare Company, ο Paul έχει συνεργαστεί με την English Touring Opera και την Orange Tree Theatre στο Richmond. Ως συν-σκηνοθέτης στην εκπαιδευτική θεατρική ομάδα Living Learning, έχει δημιουργήσει και έχει παίξει σε διαδραστικές παραστάσεις για πάνω από 30.000 μαθητές. Είναι επίσης συνεργάτης παραγωγής στο Jermyn Street Theatre in London.

*Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών