Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το αποτύπωμα της κρίσης - Ιστορίες

Το αποτύπωμα της κρίσης - Ιστορίες

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο με τίτλο «Το αποτύπωμα της κρίσης»…

… στο οποίο έχουν γράψει 17 Έλληνες συγγραφείς.


ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ,  ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ  ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ , ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ,  ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΕΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΔΙΝΟΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ , ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΕΡΣΗ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,  ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ


Δεκαεπτά από τους πλέον παρεμβατικούς και ενδιαφέροντες έλληνες συγγραφείς αποτυπώνουν τις διάφορες πτυχές της κρίσης. Οι ιστορίες τους λειτουργούν ως μεγεθυντικός φακός αλλά και ως μαρτυρίες για μια τομή που, όπως όλα δείχνουν, θα αφήσει το αποτύπωμά της στη σύγχρονη κοινωνική ιστορία. Δεν είναι όλες μαύρες. Είναι και αστείες, είναι και σοβαρές, άλλες είναι αισιόδοξες κι έχουν χάπι εντ, άλλες είναι αποκαρδιωτικές, ποτέ όμως βαρετές. Είναι διηγήματα που έχουν γεννηθεί από την επικαιρότητα και που φωτίζουν από την καλή και απ’ την ανάποδη όσα συμβαίνουν γύρω μας ή και μέσα μας. Δεν καταγγέλλουν το Κακό ούτε βγάζουν χρησμούς. Ο Κώστας Ακρίβος, ο Χρήστος Αστερίου, η Ελένη Γιαννακάκη, ο Βασίλης  Γκουρογιάννης, ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης, ο Σωτήρης Δημητρίου, ο Τάσος Καλούτσας, ο Κώστας Κατσουλάρης, η Λένα Κιτσοπούλου, ο Νίκος Κουνενής, ο Μιχάλης Μοδινός , ο Χρήστος Οικονόμου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Κάλλια Παπαδάκη, η Έρση Σωτηροπούλου, η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Χρήστος Χρυσόπουλος, με την προοπτική αυτού εδώ του εγχειρήματος είχαν γράψει το καλοκαίρι κάποιες πρώτες σκέψεις στον ιστότοπο Protagon.gr, σχολιάζοντας το ερώτημα ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;


Οι αφορμές τους ήταν ακριβώς η νέα κατάσταση πραγμάτων που έχει ανατείλει: το νέο προλεταριάτο, οι νέες συλλογικότητες, η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, η απομυθοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεταναστευτικό και η αναθέρμανση της συζήτησης για το ποιος είναι Έλληνας, η νέα αρχή με την έξοδο προς την περιφέρεια, η υπαρξιακή αλλοτρίωση και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις συμπεριφορές των ανθρώπων, τα νέα ήθη και η κληρονομιά της κερδοσκοπίας και της απληστίας, ο κρίσιμος ρόλος των επαφών «τρίτου τύπου» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες αξίες και η σύγκρουση των νοοτροπιών… Από αυτό το τοπίο, το τόσο γνώριμο αλλά ταυτόχρονα ανεξιχνίαστο, ξεπήδησε τούτο το βιβλίο, με τους συγγραφείς να γίνονται οι φωνές της ελληνικής επικαιρότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.