Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

7 - 24 ή Ο θρύλος του άντρα που αιωρείται πάνω από τα πάρκα - Παγκόσμια πρεμιέρα στη Knot

7 - 24 ή Ο θρύλος του άντρα που αιωρείται πάνω από τα πάρκα - Παγκόσμια πρεμιέρα στη Knot

Η ΚΝΟΤ Gallery έχει την χαρά να παρουσιάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του τελευταίου έργου του

βραβευμένου με το Serra d’or Καταλανού συγγραφέα Enric Nolla (Ενρίκ Νόλια), εγκαινιάζοντας έτσι τη σειρά σύγχρονης δραματουργίας της ΚΝΟΤ. Ένα ατύχημα στο κέντρο μιας πόλης είναι η αφορμή για τη συνάντηση, άμεση ή έμμεση, επτά χαρακτήρων. Οι φαινομενικά τυχαίες σχέσεις που συνάπτονται είναι στην πραγματικότητα βαθύτατες σχέσεις αλληλο-εξάρτησης που λειτουργούν σε ένα ανοίκειο, υποσυνείδητο επίπεδο. Με βασικό χώρο ένα νοσοκομείο, ο Nolla κατασκευάζει μια εξαιρετικά χαμηλόφωνη ελεγεία στην αναμονή και την απώλεια, δανειζόμενος τη δομή των επτά ημερών της δημιουργίας του κόσμου.

 

Την παράσταση της 23ης Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, τους μεταφραστές και τους συντελεστές της παράστασης. Η συζήτηση είναι ανοιχτή στο κοινό.


Το κείμενο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη με την υποστήριξη του Institut Ramon Llull της Καταλονίας.

 

Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου 2013

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου
Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
Μουσική και ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Κοτσώνης
Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video:Μιχάλης Κλουκίνας


Με τους Σοφία Μαραθάκη, Συμεών Τσακίρη, Μπάμπη Γαλιατσάτο και Άρη Πλιό
 

(Την παράσταση της 23ης Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, τους μεταφραστές και τους συντελεστές της παράστασης. Η συζήτηση είναι ανοιχτή στο κοινό)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Επτά επί Θήβας: Πρεμιέρα με πλήθος κόσμου στο Θέατρο Δάσους
08.07.2016 09:58
Σε ένα γεμάτο Θέατρο Δάσους, με πάνω από 2.000 θεατές, και με το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας», στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.
Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
08.06.2016 15:05
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και σας προσκαλεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~», έργο της Ιόλης Ανδρεάδη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.