Για πρώτη φορά το Κ.Θ.Β.Ε. εντάσσει στο ρεπερτόριο του, για τη φετινή θερινή περίοδο τον Ορέστη του Ευριπίδη, μια διαφορετική τραγωδία, ένα ανατρεπτικό, πολιτικό έργο, σε σκηνοθεσία του Ούνκοφκσι.

Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρώτη του σκηνοθεσία, ο Σκοπιανός σκηνοθέτης Σλόμπονταν Ούνκοφσκι υπογράφει την πρώτη του σκηνοθεσία στο αρχαίο δράμα και πραγματοποιεί την πρώτη του «κάθοδο» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με τον Ορέστη του Ευριπίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η μεγάλη αυτή παραγωγή θα παρουσιαστεί από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους και την 1 και 2 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Ο Ορέστης διδάχτηκε το 408 π.Χ. και είναι ίσως το τελευταίο έργο που έγραψε ο Ευριπίδης πριν φύγει στη Μακεδονία, αφήνοντας την Αθήνα στην αδιέξοδη πια πορεία της πτώσης της.

Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Ηλέκτρα είναι η Λυδία Φωτοπούλου, Ελένη η Ναταλία Δραγούμη, Ερμιόνη η Εύη Σαρμή, Μενέλαος ο Κίμων Ρηγόπουλος, Τυνδάρεως ο Γιάννης Κρανάς, Πυλάδης  ο Αλέκος Συσσοβίτης, Άγγελος ο Φαίδων Καστρής, Φρύγας η Αγγελική Παπαθεμελή, Απόλλωνας ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά.