Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ορέστης του Ευριπίδη από τον Ούνκοφσκι

Ορέστης του Ευριπίδη από τον Ούνκοφσκι
Για πρώτη φορά το Κ.Θ.Β.Ε. εντάσσει στο ρεπερτόριο του, για τη φετινή θερινή περίοδο τον Ορέστη του Ευριπίδη, μια διαφορετική τραγωδία , ένα ανατρεπτικό, πολιτικό έργο , σε σκηνοθεσία του Ούνκοφκσι.

Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρώτη του σκηνοθεσία, ο Σκοπιανός σκηνοθέτης Σλόμπονταν Ούνκοφσκι υπογράφει την πρώτη του σκηνοθεσία στο αρχαίο δράμα και πραγματοποιεί την πρώτη του «κάθοδο» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με τον Ορέστη του Ευριπίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η μεγάλη αυτή παραγωγή θα παρουσιαστεί από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους και την 1 και 2 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Ο Ορέστης διδάχτηκε το 408 π.Χ. και είναι ίσως το τελευταίο έργο που έγραψε ο Ευριπίδης πριν φύγει στη Μακεδονία, αφήνοντας την Αθήνα στην αδιέξοδη πια πορεία της πτώσης της.

Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Ηλέκτρα είναι η Λυδία Φωτοπούλου, Ελένη η Ναταλία Δραγούμη, Ερμιόνη η Εύη Σαρμή, Μενέλαος ο Κίμων Ρηγόπουλος, Τυνδάρεως ο Γιάννης Κρανάς, Πυλάδης  ο Αλέκος Συσσοβίτης, Άγγελος ο Φαίδων Καστρής, Φρύγας η Αγγελική Παπαθεμελή, Απόλλωνας ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά.

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.