Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Αλέκος Κυραρίνης: Έκθεση στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία

Αλέκος Κυραρίνης: Έκθεση στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία

Ο Γιώργος Ν. Βογιατζόγλου , ύστερα από τριάντα χρόνια συλλεκτικής δραστηριότητας, αποφάσισε να δημιουργήσει

μία Πινακοθήκη στη γενέτειρά του, για να προσφέρει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

 

Ο συλλέκτης στοχεύει στην οργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, εικαστικών και παραστατικών, καθώς και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Η Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου με την έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη και θα παρουσιάσει τέσσερις ενότητες έργων, τα περισσότερα από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.
Τον χώρο ο Γ. Βογιατζόγλου τον ονόμασε «ΣΠΑΡΤΗ», από τον τόπο καταγωγής των γονιών του, στη Μικρά Ασία.
«Είχα το όνειρο να δημιουργήσω μια πινακοθήκη για να στεγάσω τη συλλογή μου. Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία της πινακοθήκης... Προσφέρω και αφιερώνω την Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου «ΣΠΑΡΤΗ» στους πολίτες του δήμου της Νέας Ιωνίας», σημειώνει ο συλλέκτης Γ. Ν. Βογιατζόγλου.

 

«Η τέχνη του Α. Κ. προκαλεί τον θεατή με τη λιτότητα και την ενέργεια που εκπέμπει. Παντού υπάρχει ρυθμός και εξάρσεις που συνυπάρχουν με απέραντες σιωπές... Ο Α. Κ. υπηρετεί τα πιστεύω του και δουλεύει με σαφήνεια μια παλίμψηστη γραφή γεμάτη νοήματα και μνήμες. Αποδίδει τον μυστηριακό χαρακτήρα των έργων του, χωρίς να χάνει τη διάθεση επικοινωνίας με τον θεατή», γράφει η επιμελήτρια Λ. Καραπιδάκη.               

                                                                                        
Επιμέλεια Έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός Τέχνης

 

Σχετικές ειδήσεις
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Το πρώτο σκαλί: ομαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
18.04.2016 11:34
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει από τις 9 Μαϊου έως τις 25 Ιουνίου 2016, την έκθεση Το πρώτο σκαλί, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
12.01.2016 17:00
Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι-Καρτάλος, παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 9 Απριλίου 2016 την έκθεση του Στέφανου Ρόκου, με τίτλο «Η Εποχή του Ηλεκτρισμού».