Ο Γιώργος Ν. Βογιατζόγλου, ύστερα από τριάντα χρόνια συλλεκτικής δραστηριότητας, αποφάσισε να δημιουργήσει

μία Πινακοθήκη στη γενέτειρά του, για να προσφέρει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

Ο συλλέκτης στοχεύει στην οργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, εικαστικών και παραστατικών, καθώς και στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου με την έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη και θα παρουσιάσει τέσσερις ενότητες έργων, τα περισσότερα από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.
Τον χώρο ο Γ. Βογιατζόγλου τον ονόμασε «ΣΠΑΡΤΗ», από τον τόπο καταγωγής των γονιών του, στη Μικρά Ασία.
«Είχα το όνειρο να δημιουργήσω μια πινακοθήκη για να στεγάσω τη συλλογή μου. Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία της πινακοθήκης… Προσφέρω και αφιερώνω την Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου «ΣΠΑΡΤΗ» στους πολίτες του δήμου της Νέας Ιωνίας», σημειώνει ο συλλέκτης Γ. Ν. Βογιατζόγλου.

«Η τέχνη του Α. Κ. προκαλεί τον θεατή με τη λιτότητα και την ενέργεια που εκπέμπει. Παντού υπάρχει ρυθμός και εξάρσεις που συνυπάρχουν με απέραντες σιωπές… Ο Α. Κ. υπηρετεί τα πιστεύω του και δουλεύει με σαφήνεια μια παλίμψηστη γραφή γεμάτη νοήματα και μνήμες. Αποδίδει τον μυστηριακό χαρακτήρα των έργων του, χωρίς να χάνει τη διάθεση επικοινωνίας με τον θεατή», γράφει η επιμελήτρια Λ. Καραπιδάκη.               

                                                                                        
Επιμέλεια Έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός Τέχνης