Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σχεδιασμοί και Προγράμματα Υλοποίησης, στο Camp

Σχεδιασμοί και Προγράμματα Υλοποίησης, στο Camp

To Camp φιλοξενεί έκθεση με θέμα «Εικόνες από τις Ιδέες μιας Έκθεσης» και έργα πολλών καλλιτεχνών

… στις 15 Φεβρουαρίου-11 Μαρτίου 2013.


Επιμέλεια και κείμενα: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης


Η έκθεση αυτή παρουσιάζεται από τον επιμελητή της σε συνάρτηση προς την πρώτη του ομαδική έκθεση που είχε οργανώσει το 1976 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, με τον τίτλο, Διαδικασίες/Συστήματα (΄Οπυ Ζούνη , Μιχάλης Κατζουράκης , Γιάννης Μίχας, Γιάννης Μπουτέας, Μπία Ντάβου, Παντελής Ξαγοράρης, Ναυσικά Πάστρα). Η ιδέα εκείνης της έκθεσης ήταν ότι το καλλιτεχνικό έργο συνίσταται στο σύνολο των διαδικασιών που το συγκροτούν και ότι δεν το χαρακτηρίζει απλά η τελευταία του μόνο, η εμφανής και η οριστική του, οπτική κατάληξη. Η σημερινή έκθεση (Σχεδιασμοί και Προγράμματα Υλοποίησης) ολοκληρώνει το συλλογισμό εκείνης της έκθεσης με ένα πρόσθετο συστατικό ερώτημα: ως πόσο οι υλοποιήσεις των προθέσεων (οι διαδικασίες υλοποίησης των σχεδιασμών) ταυτίζονται με την πρόθεση ώστε να μην υπολείπονται ως προς την πρόθεση ή να μη περισσεύουν ως προς την πρόθεση -ως πόσο εν τέλει εκείνο που γίνεται ανταποκρίνεται πράγματι σ’εκείνο που είχε την πρόθεση να γίνει ή σ’εκείνο που λέγεται γιαυτό που γίνεται; Σε αντίθεση προς την εξωστρέφεια μεταμοντέρνων θεωριών, ο συγγραφεύς αυτής της έκθεσης επιστρέφει στην αρχική και καθεαυτή οντολογική σύσταση της καλλιτεχνικής έκφρασης, δηλαδή τη σχέση ενός βλέμματος με ένα κόσμο τον οποίο διεκδικεί να προσδιορίσει.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Ανδρέου , Ιωάννα Ασσάνη, Σοφία Γαλανού,  Ιωάννα Γκούμα, Τάκης Καλδής, Μάρω Καραγκουνάκη, Γιώργος Λαζόγκας , Ευσεβία Μιχαηλίδου, Γιάννης Μπουτέας, Μαρία Ξενούλη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Ρένα Παπασπύρου, Ξενής Σαχίνης, Αγγελος Σκούρτης , Βαρβάρα Σπυρούλη, Γιώργος Τσακίρης .     

Σχετικές ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βαλαβανίδης
20.02.2017 10:38
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ακόμη ένας μεγάλος ζωγράφος, ο Γιάννης Βαλαβανίδης.
Mέρος των εσόδων της έκθεσης “Ai Weiwei at Cycladic” στους ΓΧΣ και στη ΜΕΤΑδραση
23.12.2016 10:17
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπως είχε ανακοινώσει, προσφέρει μέρος των εσόδων της έκθεσης «Ai Weiwei at Cycladic» στις ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) και ΜΕΤΑδραση.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης A World Not Ours στη Σάμο
09.08.2016 10:46
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "A World Not Ours" στο Art Space Pythagorion.
Fireflies in the Night Take Wing: Βραδινές προβολές video art στο ΚΠΙΣΝ
17.06.2016 11:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί το βραδινό πρόγραμμα video art προβολών με τον τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, σε επιμέλεια των Barbara London, Kαλλιόπης Μηνιουδάκη και Fransesca Pietropaolo και με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιμελητή Robert Storr, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale.