Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα με τίτλο «Αυτή είναι η κουζίνα μου»…

… και υπότιτλο «Συνταγές για μια ζωή».

Όταν μαγειρεύω, συμμετέχουν και οι πέντε αισθήσεις μου, και κάθε αίσθηση είναι μία πρόκληση για να σκεφτώ, να ερευνήσω, να μελετήσω, να πειραματιστώ, να δημιουργήσω. Έτσι, από πολύ νωρίς η γνώση και η έρευνα έγιναν έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με τη μαγειρική μου. Στο νέο μου βιβλίο, μοιράζομαι μαζί σας συνταγές δοκιμασμένες, που μαγείρεψα αρκετές φορές για να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμά τους, πιάτα που έχω παρουσιάσει στην τηλεοπτική εκπομπή μου “Γεύσεις στη φύση”, τεχνικές και μυστικά που έχω μοιραστεί με τους μαθητές μου στα σεμινάρια μαγειρικής μου στο Driskas Τest Kitchen, γεύσεις και υλικά που δοκίμασα στα ταξίδια μου και που είμαι σίγουρος πως θα λατρέψετε κι εσείς. Σ’ αυτό το βιβλίο, μοιράζομαι μαζί σας το πάθος μου για τη μαγειρική μέσα από 380 συνταγές που θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Που αξίζει να τις γνωρίζουμε όλοι μας, για να μαγειρεύουμε δημιουργικά, πρωτότυπα, με πολύ άρωμα και γεύση. Οργανωμένες έξυπνα σε βασικές κατηγορίες: Τυριά, Σαλάτες, Ορεκτικά, Λαχανικά, Ψάρια και Θαλασσινά, Ζύμες, Ζυμαρικά, Ρύζι και Όσπρια, Κρέας, Γλυκά και με πολλές προτάσεις μενού για κάθε περίσταση. Με τα αγαπημένα μου φρέσκα μυρωδικά, με αρώματα Μεσογείου, με πολλές αναφορές σε κλασικές τοπικές συνταγές από την ελληνική κουζίνα, με γεύσεις Ασίας αλλά και με πικάντικες νότες Ανατολής, κάθε συνταγή αποκαλύπτει μία μικρή ιστορία, μία συμβουλή και πολλή γνώση.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Ο chef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών, έχει την ικανότητα να μεταφέρει τη γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα. Η εταιρεία του d.t.k. δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού. Στον χώρο του DRISKAS TEST KITCHEN παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και παιδιά και πραγματοποιούνται εταιρικά events. Συνεργάζεται ως σύμβουλος μαγειρικής με εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων. Αρθρογραφεί και γράφει συνταγές σε περιοδικά μαγειρικής και ποικίλης ύλης. Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι γνωστός στο κοινό από την εκπομπή του «Γεύσεις στη φύση», που μεταδίδεται στον ΣΚΑΪ, καθώς και από τις καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις του για 6 συνεχή χρόνια, ξεκινώντας από την εκπομπή «Στην κουζίνα ολοταχώς» στο MEGA (2000-2002), στις πρωινές εκπομπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ στη συνέχεια (2002-2005) και του ALPHA (2005-2006).