Η γκαλερί alma έχει την τιμή να παρουσιάζει την νέα δουλειά του ζωγράφου Γιώργου Αυγέρου από τις

23 Μαρτίου μέχρι τις 23 Απριλίου 2013.

Πηγή έμπνευσης του ζωγράφου είναι η τελειότητα και η ομορφιά του φυσικού τοπίου. Μ’ έναν δικό του πρωτότυπο τρόπο δημιουργεί μια σειρά από ρεαλιστικούς πίνακες, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες ρεαλισμός ή νατουραλισμός, όπως τουλάχιστον τις συναντούμε στα βιβλία της τέχνης.

Ο Γιώργος Αυγέρος με μια ιδιόμορφη διάταξη των χώρων και των όγκων κυριολεκτικά κτίζει την εικόνα του πάνω σε διαφορετικά επίπεδα ζωγραφισμένων φύλλων διαφανούς φιλμ. Η οπτική αίσθηση του βάθους και του όγκου, η επιλεγόμενη τρίτη διάσταση που σταδιακά οικοδομείται στα έργα του, δίνει την ψευδαίσθηση μιας ανάγλυφης γλυπτικότητας, που οργανώνεται με τη μίξη ζωγραφικής και γλυπτικής, κάνοντας τα μοναδικά σε σύλληψη, κατασκευή και αρμονία. 

Η επινοημένη από τον  καλλιτέχνη τεχνική, προκαλεί κυριολεκτικά τον θεατή να αναστοχαστεί την  τελειότητα του φυσικού τοπίου, την προοπτική όπως την χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι τεχνίτες, τη λειτουργία  της φωτοσκίασης όπως την όριζαν οι μεγάλοι δάσκαλοι και την αναγωγή τους στο παρόν.  

Πέρα όμως από κάθε θεωρητική ανάλυση, ο Γιώργος Αυγέρος δημιουργεί εικόνες του σήμερα, χρησιμοποιώντας ως βασικά του υλικά το διαφανές φιλμ, το κάρβουνο και το χρώμα, για να δημιουργήσει σύγχρονα έργα, να αναπαραστήσει  τις διαφορετικές όψεις της πραγματικής φύσης, όπως τη βλέπει και την αισθάνεται ο ίδιος.  

 
Πέγκυ Κουνενάκη