Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στην γκαλερί alma

Έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στην γκαλερί alma

Η γκαλερί alma έχει την τιμή να παρουσιάζει την νέα δουλειά του ζωγράφου Γιώργου Αυγέρου από τις

23 Μαρτίου μέχρι τις 23 Απριλίου 2013.


Πηγή έμπνευσης του ζωγράφου είναι η τελειότητα και η ομορφιά του φυσικού τοπίου. Μ’ έναν δικό του πρωτότυπο τρόπο δημιουργεί μια σειρά από ρεαλιστικούς πίνακες, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες ρεαλισμός ή νατουραλισμός, όπως τουλάχιστον τις συναντούμε στα βιβλία της τέχνης.

 

Ο Γιώργος Αυγέρος με μια ιδιόμορφη διάταξη των χώρων και των όγκων κυριολεκτικά κτίζει την εικόνα του πάνω σε διαφορετικά επίπεδα ζωγραφισμένων φύλλων διαφανούς φιλμ. Η οπτική αίσθηση του βάθους και του όγκου, η επιλεγόμενη τρίτη διάσταση που σταδιακά οικοδομείται στα έργα του, δίνει την ψευδαίσθηση μιας ανάγλυφης γλυπτικότητας, που οργανώνεται με τη μίξη ζωγραφικής και γλυπτικής, κάνοντας τα μοναδικά σε σύλληψη, κατασκευή και αρμονία

 


Η επινοημένη από τον  καλλιτέχνη τεχνική, προκαλεί κυριολεκτικά τον θεατή να αναστοχαστεί την  τελειότητα του φυσικού τοπίου, την προοπτική όπως την χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι τεχνίτες, τη λειτουργία  της φωτοσκίασης όπως την όριζαν οι μεγάλοι δάσκαλοι και την αναγωγή τους στο παρόν.  

 


Πέρα όμως από κάθε θεωρητική ανάλυση, ο Γιώργος Αυγέρος δημιουργεί εικόνες του σήμερα, χρησιμοποιώντας ως βασικά του υλικά το διαφανές φιλμ, το κάρβουνο και το χρώμα, για να δημιουργήσει σύγχρονα έργα, να αναπαραστήσει  τις διαφορετικές όψεις της πραγματικής φύσης, όπως τη βλέπει και την αισθάνεται ο ίδιος.  
 

 
Πέγκυ Κουνενάκη

Σχετικές ειδήσεις
Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο: έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στη γκαλερί Alma
10.11.2016 15:56
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιώργο Αυγέρο. Η έκθεση έχει τίτλο "Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο" και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.
Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας: έκθεση του Κώστα Λάβδα στη γκαλερί Alma
21.10.2016 10:20
Στην έκθεσή του, στην γκαλερί ALMA στην Αθήνα, ο Κώστας Λάβδας μας προτείνει Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας.
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
Πρόσωπα 1944-49: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Alma
01.03.2016 17:01
H γκαλερί Άλμα παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής "Πρόσωπα 1944 - 49” με προσωπογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων που έζησαν, αναδείχτηκαν ή ξεκίνησαν την καριέρα τους τις ιστορικές στιγμές 1944-49, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό της χώρο στο Κολωνάκι.