Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου και ο Γιάννης Μηλιώκας στις Γραμμές

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Αφροδίτη Μάνου και ο Γιάννης Μηλιώκας στις Γραμμές

Η μουσική σκηνή «Γραμμές» παρουσιάζει τον Μανώλη Μητσιά, την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Μηλιώκα σε μια

μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα από την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013.

 


Οι τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες πλησιάζουν με νέο τρόπο μια σειρά από καινούργια και παλιά τραγούδια από αυτό το είδος του τραγουδιού που δεν γερνάει. Τραγούδια που αγαπάμε όλοι, που τα μουρμουρίζουμε όλοι. Τραγούδια που σε πείσμα της πολιτικής συγκυρίας, που μας θέλει διασκορπισμένους, μας ενώνουν σε μια συντονισμένη αναπνοή που γίνεται αίσθημα και συλλογικότητα. “Τραγούδια που επιμένουν” μια μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

 

Από τότε που ο Δήμος Μούτσης ηχογράφησε με έναν νεαρό από τη Θεσσαλονίκη την “Ελευσίνα” πάνε πολλά χρόνια. Πολλές κυβερνήσεις περάσανε, πολλές ελπίδες διαψεύστηκαν, πολλές αγάπες ξεχαστήκανε.
Υπάρχει όμως κάτι που επιμένει. Κάποια τραγούδια. Έρχονται και ξανάρχονται στο στόμα μας για καινούργιους έρωτες, για καινούργιες ελπίδες, για καινούργιες διαψεύσεις. Ποιο είναι άραγε το μυστικό αυτών των τραγουδιών που όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά αντιθέτως προσαρμόζονται στις καινούργιες προσδοκίες και στις καινούργιες μελαγχολίες μας; Τρεις σημαντικές και άφθαρτες φωνές, τρεις καλλιτέχνες που δεν εκτέθηκαν ποτέ σε εύκολες “αγορές”, τρεις άνθρωποι που διαφύλαξαν το καλλιτεχνικό τους αίτημα με επιμονή, ενώνονται για να ψηλαφίσουν το μυστικό των τραγουδιών που μας δένουν. Των τραγουδιών που επιμένουν. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται τραγούδια που επιμένουν. Επιμένουν να μας ενώνουν ακόμα και σε στιγμές έντασης και διάσπασης.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Γιοκαρίνης live στο Κύτταρο
13.10.2016 11:47
Κυρίες Κύριοι και ...μικρά παιδιά, η παρέα ξανασμίγει, ετοιμαστείτε... Και Λάκης Πάπαδόπουλος... και Γιάννης Γιοκαρίνης... και Νίκος Ζιώγαλας... και Γιάννης Μηλιώκας, όλοι μαζί, για τέσσερις μαγικές φθινοπωρινές βραδιές, στο Κύτταρο.
Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Βεάκειο
19.09.2016 10:47
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας στην Τήνο
28.07.2016 17:05
Για δέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 μια συναυλία έντονα συναισθηματική με τίτλο «Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας», σ' έναν ατμοσφαιρικό χώρο μοναδικής ενέργειας και δυναμικής, όπως αυτός του Θεάτρου Κώστα Τσόκλη στον Κουμάρο της Τήνου.
Μανώλης Μητσιάς, Σταύρος Σιόλας και Γεωργία Νταγάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 13:36
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».
Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 15:24
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαρέτου».