Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τρία ντουέτα στην Πειραιώς

Τρία ντουέτα στην Πειραιώς
Λένε για τον Mikhail Baryshnikov ότι δεν υπάρχει κανένας ισάξιός του στον κόσμο του χορού. Με το χαρακτηριστικό του πάθος καθηλώνει εδώ και σαράντα χρόνια το κοινό του. Με έξι παραστάσεις τριών ντουέτων έρχεται να καθηλώσει και εμάς.

Αν και η δεξιοτεχνία του στο κλασσικό ρεπερτόριο μπαλέτου ήταν χωρίς ταίρι, γύρισε στο σύγχρονο χορό σε αναζήτηση νέας εμπειρίας. Σήμερα, ως προϊστάμενος του κέντρου τεχνών Baryshnikov, παραμένει τόσο πειραματικός και ανοικτός στις συνεργασίες όπως πάντα.

Από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου θα δούμε έξι παραστάσεις για τρία ντουέτα, για τις οποίες ένωσε τις δυνάμεις του με δύο άλλους γίγαντες της σκηνής: με τον Σουηδό χορογράφο Mats Ek και την Ana Laguna, τη μούσα του Ek.

Η παράσταση συμπληρώνεται από μία νέα παρουσία από την Αμερική, τον χορευτή και χορογράφο, David Neumann, σε μια συνεύρεση που ανυψώνει την τέχνη του ντουέτου στα ύψη.

Σχετικές ειδήσεις
Σχεδόν σαράντα, του Γιώργου Χατζηπαύλου για 2η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 14:31
Ο απολαυστικός Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την παράσταση Σχεδόν σαράντα, μια παράσταση stand up comedy - αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα.
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Σχεδόν σαράντα, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Θέατρο Χυτήριο
25.08.2016 13:52
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο θέατρο Χυτήριο παρουσιάζοντας την stand up comedy παράστασή του “Σχεδόν σαράντα” την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.