Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Τρία ντουέτα στην Πειραιώς

Τρία ντουέτα στην Πειραιώς
Λένε για τον Mikhail Baryshnikov ότι δεν υπάρχει κανένας ισάξιός του στον κόσμο του χορού. Με το χαρακτηριστικό του πάθος καθηλώνει εδώ και σαράντα χρόνια το κοινό του. Με έξι παραστάσεις τριών ντουέτων έρχεται να καθηλώσει και εμάς.

Αν και η δεξιοτεχνία του στο κλασσικό ρεπερτόριο μπαλέτου ήταν χωρίς ταίρι, γύρισε στο σύγχρονο χορό σε αναζήτηση νέας εμπειρίας. Σήμερα, ως προϊστάμενος του κέντρου τεχνών Baryshnikov, παραμένει τόσο πειραματικός και ανοικτός στις συνεργασίες όπως πάντα.

Από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου θα δούμε έξι παραστάσεις για τρία ντουέτα, για τις οποίες ένωσε τις δυνάμεις του με δύο άλλους γίγαντες της σκηνής: με τον Σουηδό χορογράφο Mats Ek και την Ana Laguna, τη μούσα του Ek.

Η παράσταση συμπληρώνεται από μία νέα παρουσία από την Αμερική, τον χορευτή και χορογράφο, David Neumann, σε μια συνεύρεση που ανυψώνει την τέχνη του ντουέτου στα ύψη.

Σχετικές ειδήσεις
Focus: Syria | Δυο παραστάσεις αφιερωμένες στη Συρία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
11.10.2016 17:37
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Συρία μέσα από τα μάτια των δικών της καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες (26 & 27 Οκτωβρίου) δύο παραστάσεις: το «While I was waiting» (διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης) από τον ακτιβιστή σκηνοθέτη Ομάρ Αμπουσάαντα και το «Displacement» από τον βραβευμένο Σύριο χορογράφο Μιθκάλ Αλζγκάιρ.
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Σχεδόν σαράντα, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Θέατρο Χυτήριο
25.08.2016 13:52
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο θέατρο Χυτήριο παρουσιάζοντας την stand up comedy παράστασή του “Σχεδόν σαράντα” την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Σχεδόν σαράντα, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.11.2015 10:29
Η νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο Σχεδόν σαράντα, είναι γεγονός.
Σχεδόν Σαράντα με τον Γιώργο Χατζηπαύλου για δύο τελευταίες παραστάσεις
29.10.2015 14:50
Η νέα δουλειά του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο «Σχεδόν Σαράντα» επανέρχεται με 2 ακόμη τελευταίες παραστάσεις την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.