Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Φωτογράφοι της ομάδας Phasma2: Συμμετοχή στο 3ο Χειμερινό Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Φωτογράφοι της ομάδας Phasma2: Συμμετοχή στο 3ο Χειμερινό Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Στο πλαίσιο του «3ου Χειμερινού Φεστιβάλ του Σαράγεβο» εγκαινιάζεται στις

15 Φεβρουαρίου 2013, στη γκαλερί IPC “E” στο κέντρο της παλιάς πόλης, η έκθεση της ομάδας φωτογράφων Phasma2 με τίτλο Greece in Crisis υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου.

 


Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από εκατόν πενήντα φωτογραφίες των τελευταίων τριών χρόνων που καταγράφουν με συγκλονιστικό τρόπο τις βίαιες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που βίωσε και βιώνει η χώρα.

 


Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Τα έργα των δεκατεσσάρων φωτογράφων συνομιλούν μεταξύ τους, δημιουργώντας θεματικές ενότητες ως αυτοτελείς αφηγηματικές ιστορίες. Καταγράφουν την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πιο σκληρού οικονομικού πολέμου. Συλλαμβάνουν την επαναστατική ατμόσφαιρα των οδομαχιών, των διαδηλώσεων και απεργιών αλλά και τις επιπτώσεις τους.  Την απάνθρωπη πραγματικότητα των άστεγων και εξαθλιωμένων αλλά και την απλόχερη αλληλεγγύη που απαλύνει τη φρίκη και τον πόνο τους.  Τη μεσαία τάξη που ταλαντεύεται βάναυσα όταν οι χαμηλότερες τάξεις αφανίζονται. Αιχμηρές σκηνές ενός χρονικού του παραλόγου.
«Το χέρι τους είναι συνέχεια της ψυχής τους». O στίχος του Γιάννη Ρίτσου από τη Ρωμιοσύνη είναι ο τίτλος της καταληκτικής ενότητας της έκθεσης. Ένα σταυρόλεξο από είκοσι δύο κοντινά πλάνα χεριών, φωτογραφικά θραύσματα από τις υπόλοιπες σειρές που εκτίθενται.

 


Η έκθεση Greece in Crisis θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου 2013.

 

Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Νικόλας Γιακουμίδης, Λουίζα Γουλιαμάκη, Γιώργος Δέτσης, Μιχάλης Καραγιάννης, Στέλιος Ματσάγκος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Vishy Moghan, Milos Bicanski, Γιώργος Νικολαίδης, Καμίλο Νόλλας, Αλέξανδρος Σταματίου, Ιάκωβος Χατζησταύρου, Ανδρονίκη Χριστοδούλου .

 

Φωτογραφίες θέματος:

1. Γιώργου Δέτση, 2. Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, 3. Γιώργου Νικολαΐδη, 4. Ιάκωβος Χατζησταύρου, 5. Στέλιος Ματσάγκος

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μultiversal- MultiDOM- Multeece 2: Το Φεστιβάλ αυτοσχεδιαμού & noise στο ΚΕΤ
13.12.2016 12:57
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εν κινήσει ευρωπαϊκό φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής και noise μουσικής MultiDOM της ομάδας Multiversal επισκέπτεται την Αθήνα από τις 15 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2016 και θα βρίσκεται στο ΚΕΤ τις δύο πρώτες μέρες.
Φεστιβάλ χορού & video art στο πλαίσιο του  “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ
03.10.2016 14:31
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που θα γίνει στη Βηρυτό (IETM Satellite in Beirut) 6 - 9 Οκτωβρίου 2016, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργανώνουν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα Freedom of Expression.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα της 6ης μέρας
25.02.2016 12:41
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται για στη Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools.
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει: Πρόγραμμα Φεβρουαρίου
01.02.2016 09:52
Το μεγάλο ταξίδι του Φεστιβάλ Δράμας, με τις ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν και διακριθήκαν στο 38ο Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Η Cloe Gabrielli στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα!
28.01.2016 14:57
Για 3η συνεχή χρονιά το "Εργαστήρι Μαιρηβή" διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2016, μια αφηγήτρια της νέας γαλλικής σκηνής η Cloe Gabrielli μας διηγείται σύγχρονους θρύλους και παραδοσιακά παραμύθια!