Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Curtis Fuller Sextet live στο Half Note Jazz Club

Curtis Fuller Sextet live στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τον Curtis Fuller και το σχήμα του για τέσσερις εμφανίσεις από την Πέμπτη …

14 μέχρι την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.


Curtis Fuller: τρομπόνι
Josh Bruneau: τρομπέτα
Ralph Reichert: τενόρο σαξόφωνο
Rob Bargad: πιάνο
Milan Nikolic: μπάσο
Joris Dudli: ντραμς

 

Μια πολύ ιστορική όσο και σημαντική φυσιογνωμία της τζαζ, ο τρομπονίστας Curtis Fuller, από τα μέσα των fifties ως τις μέρες μας, αποτελεί προσωποποίηση των post-bop εξελίξεων, καθώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον βρίσκουμε να στηρίζει μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές και μπάντες  στην αισθητική ιστορία της τζαζ. Σαφώς, περισσότερο γνωστός είναι, από τη συμμετοχή του στο θρυλικό άλμπουμ “Blue Train” του John Coltrane για την Blue Note, το 1957.

 

Όμως ο Curtis Fuller, που σχεδόν καλύπτει όλη την τζαζ ιστορία, ήταν πλάι στον Bud Powell, ήταν στο σεξτέτο του Miles Davis, ήταν με τον Sonny Clark και τον Jimmy Smith, ήταν μέλος των Jazz Messengers του Art Blakey και στο Jazztet των Benny Golson και Art Farmer, έπαιξε με τον Joe Henderson, τον Wayne Shorter και πολλούς άλλους!!! Με τζαμαϊκανή καταγωγή, αλλά μεγαλωμένος στο Ντιτρόιτ και ανδρωμένος καλλιτεχνικά στην τοπική τζαζ σκηνή , ο Curtis Fuller θεωρείται κορυφή στο σύγχρονο τζαζ τρομπόνι και η αδιάλειπτη παρουσία του στην τζαζ σκηνή επί δεκαετίες, σαν sideman ή σαν πρωταγωνιστής, τον κάνει μία από τις top προσωπικότητες της δρώσας mainstream τζαζ. Τα πρόσφατα άλμπουμ του συγκρίνονται με τα “κλασικά” του – στην Timeless, την Impulse, την Epic, την Blue Note, την Prestige, στις κορυφαίες δηλαδή τζαζ εταιρίες. Τώρα, στα 79 σχεδόν χρόνια του, ο λυρικός του αυτοσχεδιασμός παραμένει ισχυρός και η προσωπικότητά του συνεχίζει να ακτινοβολεί.  
 

Σχετικές ειδήσεις
Denise King και Gas Blus Band live στο Half Note
22.02.2017 14:52
Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με την σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club να βάζει γκάζια στην blues διάθεση μας!
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Ο Vinicio Capossela live στο Half Note
30.11.2016 17:20
Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Vinicio Capossela επιστρέφει δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Canzoni Della Cupa».
Sharrie Williams  & The Wiseguys live στο Half Note
09.11.2016 14:43
Μια φωνή που συγκλονίζει τραγουδώντας τα soulful blues του 21ου αιώνα. Με ένα ρεπερτόριο που πιάνει όλη την γκάμα: από το κλασικό gospel ως το σύγχρονο rockin’ funk. H Sharrie Williams μαζί με το γκρουπ της Wiseguys έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.