Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γη και Ουρανός - Χρήστος Λογαρίδης: Έκθεση στην Chili Art Gallery

Γη και Ουρανός - Χρήστος Λογαρίδης: Έκθεση στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση του Χρήστου Λογαρίδη με τίτλο «Γη και ουρανός»…

… στις 4-19 Φεβρουαρίου 2013.


Κάποτε η γη ήταν επίπεδη, σήμερα μιλάμε για πολλά παράλληλα σύμπαντα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Γη, ένα από τα δυσκολότερα στάδια εξέλιξης της ψυχής. Ένας πλανήτης με βαριές ενέργειες, απληστία, εξουσία, πόλεμος, δυαδικότητα, μετατρέπουν τη ζωή σε πρόκληση για κάθε ψυχή. Μέσα σε αυτή τη φυλακή όμως, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι, κάθε ψυχή είναι συνδεδεμένη και ελεύθερη να βιώσει την αγάπη του Ουρανού. Δεν χρειάζονται διαστημόπλοια για να ταξιδέψεις στο σύμπαν, γιατί το σύμπαν είναι μέσα μας. Υπάρχει το έξω, αλλά και το έσω σύμπαν. Ο καλλιτέχνης μέσα από τα έργα του, λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές, μακριά από τεχνοτροπικές ταμπέλες, που σκοπό έχουν να μετατρέψουν το έργο σε εμπόρευμα, ταξιδεύει από τη γη, σε άλλους πλανήτες, μέχρι να φτάσει στον κόσμο του φωτός, των αγγέλων, του Θεού. Κάθε ζωγράφος, μπορεί να ζωγραφίσει μόνο τον εαυτό του, την προβολή της ψυχής του στο φυσικό πεδίο. Με αυτή την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε, πως μέσα από τα έργα του, ο Χρήστος Λογαρίδης καταγράφει την εξέλιξη της ψυχής του, την εξέλιξη κάθε ψυχής, την μάχη για ελευθερία, το ταξίδι για την επιστροφή και την ένωση με τη συμπαντική συνείδηση.  


Ο Χρήστος Λογαρίδης, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, φωτογραφία και ζωγραφική με δάσκαλο τον Θ. Δρόσο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυτή είναι η 9η ατομική του έκθεση. Συνεργάστηκε με πολλά γνωστά περιοδικά και εφημερίδες, σαν φωτογράφος, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει το βιβλίο « Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.