Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Δύο φίλοι στη Μύκονο

Δύο φίλοι στη Μύκονο
Μια κοινή έκθεση, υπό τον τίτλο \"Οι φίλοι\", εγκαινιάζεται στην αίθουσα Fine Arts-Καπόπουλος στη Μύκονο στις 5 Ιουλίου.

Ο Βασίλης Σπεράντζας και ο Νίκος Στεφάνου , δύο ζωγράφοι που αποτέλεσαν τις δύο από τις τρεις μονάδες του πυρήνα του περίφημου Ατελιέ της Καλλιθέας της δεκαετίας του \'60, σμίγουν και πάλι σε μια έκθεση, η οποία γεφυρώνει το χθες και το σήμερα των δύο καταξιωμένων ζωγράφων.

Περιλαμβάνει περί τα 45 καινούργια έργα, ελαιογραφίες σε καμβά δια χειρός Σπεράντζα καθώς και έργα μικτής τεχνικής και γλυπτά δια χειρός Στεφάνου.

Στη δουλειά του Βασίλη Σπεράντζα κυριαρχούν οι περιπαθείς, εύχυμες και πληθωρικές γυναίκες του, που είτε είναι ξαπλωμένες σε κρεβάτια ή καθισμένες σε καναπέδες σ ένα περιβάλλον πολύ ζωντανό, με σαφή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Ο Νίκος Στεφάνου, από την άλλη, ζωγραφίζει στέγες και καμινάδες, ψηλά φουγάρα και ατίθασους καπνούς, που μοιάζουν να συλλαβίζουν τις επαναστατημένες επιθυμίες και νοσταλγίες μας.

Οι άνθρωποι του περιπλανώμενοι επεξεργάζονται το περιβάλλον τους και το μεταπλάθουν, δίνοντας του μια ονειρική, εξωπραγματική διάσταση.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.
Shades of Blue: Έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στη Μύκονο
06.07.2016 15:22
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ.Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 18 έως τις 24 Ιουλίου 2016 η ατομική έκθεση ζωγραφικής "Shades of Blue" του Νεκτάριου Αποσπόρη σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.