Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική …

Ένωση και το Hellenic American Education Center παρουσιάζει την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την μουσική εκδήλωση με θέμα “Songs for thought” (Σκέψεις για το τραγούδι).

Τι συνιστά ένα καλό τραγούδι; Είναι η μουσική, οι στίχοι ή ο συνδυασμός και των δυο; Κατά την διάρκεια της συναυλίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια που έχουν γράψει και συνθέσει ο συνθέτης William Αντωνίου μαζί με τον στενό του συνεργάτη, συγγραφέα και σκηνοθέτη Eamonn Farrell και στην συνέχεια οι συντελεστές της βραδιάς θα  συζητήσουν με το κοινό στην αγγλική γλώσσα πάνω στην τέχνη της σύνθεσης τραγουδιών.

Συμμετέχουν: Nicole Mitroussias, Δημήτρης Μπέγιογλου (φωνή), Φώτης Τσορανίδης (κιθάρα), William Αντωνίου (πιάνο).

O William Αντωνίου γεννήθηκε το 1987 και είναι γιος του συνθέτη και μαέστρου Θεόδωρου Αντωνίου και της σοπράνο Susan Lambert. Από νεαρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική και όταν έγινε 12 χρονών ξεκίνησε σπουδές σύνθεσης και μουσικής τεχνολογίας με διάφορους καθηγητές, όπως τους Neil Ginsberg, Roger Ames, Kim D. Sherman, Don Di Nicola, Dan Carter και τον πατέρα του Θόδωρο Αντωνίου. Επίσης για μικρό διάστημα μελέτησε μαζί με τον Richard Danielpour.

Σε πολύ νεαρή ηλικία έγραψε την πρώτη του μουσική για το θεατρικό έργο, “Real! Live! America!” που παρουσιάστηκε στο New York Fringe Festival. Σε ηλικία 17 ετών, ήταν ο νεότερος συνθέτης που συμπεριέλαβε το πρόγραμμα New Dramatists´ Composer / Librettist Studio στη Νέα Υόρκη και το 2005 επιλέχτηκε μέσα στους πέντε συνθέτες για να συμμετάσχει σε αυτό. Το 2006 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από τότε συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες στο θέατρο, όπως οι Giles Foreman, Έρση Πίτα, Δημήτρης Κολλάτος και άλλοι. Το 2008 έγραψε τη μουσική για την ποιητική παράσταση “Trafoi” σε σκηνοθεσία του Lee Breuer. Συνέθεσε επίσης τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους “Η Έκταση που αναλογεί” του Παναγιώτη Χριστόπουλου που κέρδισε το 3ο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν ερμηνευθεί από πολλούς σολίστες και μουσικά σύνολα, όπως οι: Ησαΐας Ματιάμπα, Janelle Lannan, Νίκος Ζάρκος, την Ορχήστρα Πατρών, ALEA III, Idee Fix, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως τα Brache International Music Days, New York Fringe Festival και το Athens Fringe Festival.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με τον συγγραφέα / σκηνοθέτη Eamonn Farrell στο πλαίσιο της εταιρείας θεάτρου του “Anonymous Ensemble”. Από το 2008 έχουν γράψει μαζί έργα, όπως το “A Wonderland”, το οποίο έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το 2009, στο Ice Factory Festival, και το “The Return”, που έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο Χώρα το 2010 και αργότερα παίχτηκε στο θέατρο Ροές το 2011. Συνέχισαν την συνεργασία τους επάνω στο “The Turing Opera”, μια όπερα που πρωτοπαρουσιάστηκε πειραματικά τον Ιούνιο του 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς επίσης και στο “Liebe! Love! Amour!” που έκανε πρεμιέρα στο Dorothy B. Williams Theater στη Νέα Υόρκη και κατόπιν περιόδευσε σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α.