Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Του Κουτρούλη ο γάμος στην Πετρούπολη

Του Κουτρούλη ο γάμος στην Πετρούπολη
Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας. Ο «γάμος» θα γίνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου... Να είστε εκεί!

Η παρουσίαση του γνωστού έργου του Ραγκαβή είναι μία συνεργασία της Θεατρικής Διαδρομής με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, η οποία θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι του 2008, σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας, κάνοντας στάση και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Η κωμωδία αυτή αποτελεί μεταξύ άλλων ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών, από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή.

Το έργο σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, τα οποία ελάχιστα απέχουν από τα σημερινά.

Η ιστορία κινείται γύρω από τον πάμπλουτο, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλη, ο οποίος είναι ράφτης από τη Σύρα, και καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του, Στροβίλη, αποφασισμένος, να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη, κατά πολύ νεότερή του, Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου, κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα φυσικά, νεαρή και όμορφη όπως είναι, έχει ένα κρυφό έρωτα με το νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη.

Η υπόθεση περιπλέκεται όταν ο Κουτρούλης βάζει μπρος και κάνει τα πάντα για να γίνει από απλός ράφτης… Υπουργός, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία της Ανθούσας, η οποία προσπαθεί να θέσει «αδύνατους» όρους για την τέλεση αυτού του γάμου.

Η συνέχεια επί σκηνής στο θέατρο Πέτρας την Τετάρτη 2 Ιουλίου!
 
Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή, «Του Κουτρούλη ο γάμος», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου, ενώ τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Παύλος Χαϊκάλης (Εμμανουήλ Κουτρούλης), ο Δημήτρης Μαυρόπουλος (Στροβίλης), ο Παύλος Ορκόπουλος (κυρ- Σπύρος), η Κατερίνα Μάντζιου (Ανθούσα) και ο Μιχάλης Μαρκάτης (Ξανθούλης).

Σχετικές ειδήσεις
Του Κουτρούλη ο γάμος στην Ηλιούπολη
18.08.2016 13:10
Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, στην Ηλιούπολη.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο 22ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
14.07.2016 11:54
Στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα παρουσιαστεί την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 η παράσταση «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στον Πειραιά και στην Πετρούπολη
07.07.2016 14:12
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη συνεχίζει το "ταξίδι" του στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 15 Ιουλίου 2016 και στο Θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη στις 18 Ιουλίου 2016.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών
05.07.2016 15:17
Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 16:43
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, Του Κουτρούλη ο γάμος.