Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Human Soul στο Kinky Kong

Human Soul στο Kinky Kong
Ο αγαπημένος «γορίλας» της Αβραμιώτου παρουσιάζει τη συνεργασία της Μαρίας Μπούκλη και της Αγγελικής Καψή, σε μία έκθεση ζωγραφικής γεμάτη με ψυχή και χρώματα.

Από το Σάββατο 28 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου η Μαρία Μπουκλή και η Αγγελική Καψή ενώνουν τα χρώματά τους, διατάσσοντας και αναδιατάσσοντας την ανθρώπινη μορφή.

Η Αγγελική Καψή από πολύ μικρή αγάπησε τα χρώματα και άρχισε να παίζει με τους τόνους και τις αποχρώσεις τους. Ανακατεύοντας τις μπογιές της, έμαθε να ξεχωρίζει τον κόσμο μέσα από το φως και τις σκιές του. Δημιούργησε το δικό της λεξικό επικοινωνίας.

Σπούδασε γραφιστική και διακοσμητική στα ελεύθερα εργαστήρια εφαρμοσμένων τεχνών \"Βακαλό\" (1994-1998) και ακολούθησε η γλυπτική στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών, στο εργαστήρι του Νίκου Τρανού (2004-2007).

Η Μαρία Μπουκλή σπούδασε ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, αποφοίτησε το 2006.

Tο 2003-2004 πήγε στην Iσπανία, με υποτροφία του I.K.Y. Όταν ζωγραφίζει υπάρχει ο άνθρωπος στο στοχασμό της, οι ατέλειές του, τα λάθη του και κυρίως το βλέμμα του, η ψυχολογική στιγμή στη συμπεριφορά του. Έλκεται να απεικονίζει τον γήινο νόμο και τις συμβάσεις του.

Συνήθως οι ανθρώπινες φιγούρες της ποζάρουν, σε οικείους χώρους, αποφεύγοντας την εξεζητημένη κίνηση, το «ξεβόλεμα», για να έχει έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει το βάθος του χαρακτήρα τους... τη συμπεριφορά τους.

Σε αυτή την έκθεση και δύο μαζί ενώνουν το ταλέντο τους, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους και μας δείχνουν πως δύο γυναίκες αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ψυχή.

Σχετικές ειδήσεις
The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά
05.07.2016 13:47
Με δύο Εκθέσεις Ζωγραφικής με τίτλο "The human passage", μία στην Κέρκυρα και μία στην Κεφαλλονιά, συμμετέχει η Gilda Frumkin Βασιλειάδη στα εικαστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.
Ηρακλής. Υπερβατική πορεία: έκθεση της Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.07.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ενδιαφέρουσα και διαφορετική έκθεση "Ηρακλής. Υπερβατική πορεία" της εικαστικής καλλιτέχνιδας και ηθοποιού Χριστίνας Κουλουμπή, που απευθύνεται στο κοινό όλων των ηλικιών.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.
Reflections on Human: Έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου στην Artforum Gallery
01.03.2016 15:15
Η ARTFORUM Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00 την ατομική έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο "Reflections on Human".