Ο αγαπημένος «γορίλας» της Αβραμιώτου παρουσιάζει τη συνεργασία της Μαρίας Μπούκλη και της Αγγελικής Καψή, σε μία έκθεση ζωγραφικής γεμάτη με ψυχή και χρώματα.

Από το Σάββατο 28 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου η Μαρία Μπουκλή και η Αγγελική Καψή ενώνουν τα χρώματά τους, διατάσσοντας και αναδιατάσσοντας την ανθρώπινη μορφή.

Η Αγγελική Καψή από πολύ μικρή αγάπησε τα χρώματα και άρχισε να παίζει με τους τόνους και τις αποχρώσεις τους. Ανακατεύοντας τις μπογιές της, έμαθε να ξεχωρίζει τον κόσμο μέσα από το φως και τις σκιές του. Δημιούργησε το δικό της λεξικό επικοινωνίας.

Σπούδασε γραφιστική και διακοσμητική στα ελεύθερα εργαστήρια εφαρμοσμένων τεχνών \”Βακαλό\” (1994-1998) και ακολούθησε η γλυπτική στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών, στο εργαστήρι του Νίκου Τρανού (2004-2007).

Η Μαρία Μπουκλή σπούδασε ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης, αποφοίτησε το 2006.

Tο 2003-2004 πήγε στην Iσπανία, με υποτροφία του I.K.Y. Όταν ζωγραφίζει υπάρχει ο άνθρωπος στο στοχασμό της, οι ατέλειές του, τα λάθη του και κυρίως το βλέμμα του, η ψυχολογική στιγμή στη συμπεριφορά του. Έλκεται να απεικονίζει τον γήινο νόμο και τις συμβάσεις του.

Συνήθως οι ανθρώπινες φιγούρες της ποζάρουν, σε οικείους χώρους, αποφεύγοντας την εξεζητημένη κίνηση, το «ξεβόλεμα», για να έχει έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει το βάθος του χαρακτήρα τους… τη συμπεριφορά τους.

Σε αυτή την έκθεση και δύο μαζί ενώνουν το ταλέντο τους, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους και μας δείχνουν πως δύο γυναίκες αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ψυχή.