Ένα δοκιμασμένο έργο, μία επιτυχημένη παραγωγή του 2008, ανεβάζει και πάλι το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας από τις

13 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το FRIDA/FRIDA της Εster Andre Gonzalez της γαλλομεξικανικής καταγωγής συγγραφέως που καταπιάστηκε με την ζωή και το έργο της ζωγράφου Frida Kahlo.

To έργο FRIDA/FRIDA είναι ένα είδος καμβά, ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων,
διαλόγων και φωνών. Είναι μια ιστορία, της οποίας η αφήγηση γίνεται σε πρώτο και δεύτερο πρόσωπο…καμιά φορά και σε τρίτο…

Θα λέγαμε ότι το ζητούμενο του έργου είναι να συλλάβουμε τον εσωτερικό διάλογο της καλλιτέχνιδας, της διάσημης μεξικανής Frida Kahlo… με τον εαυτό της, όπως επίσης, κάποιες στιγμές, και με τον κόσμο που την περιβάλλει.
Η Frida Kahlo γεννημένη το 1907, με ινδιάνικη καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της και ουγγροεβραϊκές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της, άρχισε να ζωγραφίζει το 1925, όταν ήταν μήνες στο κρεβάτι μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που την άφησε μάλιστα μόνιμα ανάπηρη.

Χαρακτηρίστηκε μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, αν και επισκιάστηκε για κάποιο διάστημα από τη φήμη του συζύγου της, επίσης ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα.

Πέθανε μόλις 47 χρόνων, κι ενώ το σπίτι της στο Μεξικό ονομάστηκε «Μπλέ σπίτι» φιλεξενόντας τα έργα της, τα περισσότερα αυτοβιογραφικά.

Η Kahlo ήταν ένα πλάσμα παιχνιδιάρικο και προβοκατόρικο μαζί, παθιασμένο, με χιούμορ και υπερβολικό στον έρωτα.

Στη παράσταση της Gonzalez όλα αυτά καταδεικνύονται…

Σκηνοθεσία: Ester Andre Gonzalez
Μετάφραση: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Ορέστης Καμπερίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχελής

Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιάννης Φίλιας