Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός παρουσιάζει μια βραδιά πορτογαλικής φάδο με τίτλο…

… «Maria Severa Onofriana και άλλες ιστορίες», το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στις 20.30.

…Ήταν χειμώνας του 1840, όταν οι φήμες για μια μαγευτική φωνή που τραγουδάει φάδο, οδήγησαν τον Francisco de Paula Portugal e Castro, 13ο Κόμη του Βιμιόζο, στη ταβέρνα της “A Barbuda”, κάπου στην κακόφημη γειτονιά Μουράρια της Λισαβόνας. Εκεί, αντίκρισε για πρώτη φορά τη Maria Severa Onofriana, τη μετέπειτα θρυλική μορφή του φάδο, και κάπως έτσι, γεννήθηκε ένας σκανδαλώδης έρωτας. Εκείνος, μποέμ αριστοκράτης, εξαιρετικός αναβάτης που συμμετείχε και σε ταυρομαχίες, εκείνη, μια πόρνη που τραγουδούσε στη ταβέρνα της μάνας της. Ο έρωτάς τους, καταδικασμένος εξ αρχής, έληξε, όταν εκείνη πέθανε από φυματίωση σε ηλικία μόλις 26 ετών, ήταν αρκετός όμως για να εμπνεύσει στιχουρχούς, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους αλλά και πολλά τραγούδια φάδο…

Ιστορίες σαν αυτή και άλλα “πορτογαλικά μπλουζ”, θα μας τραγουδήσει η φαδίστα  Vânia Conde από την Πορτογαλία, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μεταμορφώνει για ένα μόνο βράδυ την αίθουσα Παρνασσός σε Casa de Fado, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις20:30.

Μαζί της, δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης της πορτογαλικής κιθάρας Ricardo Parreira και ο βιολίστας και κοντραμπασίστας Gustavo Roriz, βασικό μέλος των Madredeus.