Η νεαρή σολίστ από τον Πειραιά σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg. Βραβεύθηκε σε πολυάριθμους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και συνέπραξε με συμφωνικές ορχήστρες, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με σπουδαίους πιανίστες.

Στις 2 Φεβρουαρίου η Μούσουρα θα παρουσιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα: σονάτες του Mozart (σε σολ μείζονα) και του Beethoven (υπό το σεληνόφως), τα έξι κομμάτια op. 118 του Brahms, το op. 4 του Προκόφιεφ, και το έργο Venezia e Napoli του Liszt.

Αναλυτικό πρόγραμμα
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Σονάτα σε σολ μείζονα, KV 283
Johannes Brahms (1833-1897): Έξι κομμάτια για πιάνο, op. 118
Σεργκέι Σ. Προκόφιεφ (1891-1953): Τέσσερα κομμάτια για πιάνο, op. 4
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Σονάτα σε ντο δίεση ελάσσονα, αρ. 14, op. 27 αρ. 2 (Υπό το σεληνόφως)
Franz Liszt (1811-1886): Venezia e Napoli, «Χρόνια προσκηνύματος, 2η χρονιά Ιταλία», παράρτημα, S. 162

Βιογραφικό
Νεφέλη Μούσουρα

Η Νεφέλη Μούσουρα γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών. Στην Ελλάδα σπούδασε με καθηγητή τον Αναστάσιο Πάππα, με τον οποίο και έλαβε δίπλωμα πιάνου με τις ανώτατες διακρίσεις (άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο) από το ωδείο Kodaly. Eπίσης έχει λάβει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Σήμερα είναι φοιτήτρια στο σολιστικό τμήμα πιάνου του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον Rolf Plagge. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους πιανίστες Jean-Claude Pennetier, David Lively, Leonid Margarius, Lilia Boyadjieva, Dmitry Bashkirov, France Clidat, Nαταλία Μιχαηλίδου, και Jacques Rouvier.

Από οκτώ ετών έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς πιάνου (Α’ βραβείο Χ.O.N. 1997, Α’ βραβείο «ο Φίλων» 1998, Γ’ βραβείο KONZERTEUM 2001, Α’ Βραβείο Χ.Ο.Ν. 2004). Το 2005 έλαβε το Α’ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το 2010 έλαβε το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Πιανιστών. Τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Ε. Μυκονίου». Η Νεφέλη Μούσουρα εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2011 ηχογράφησε με την Sinfonieorchester der Universität Mozarteum το κοντσέρτο σε ντο ελάσσονα του J. S. Bach για δύο πιάνα (μαζί με τον Rolf Plagge). Επίσης έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η Ορχήστρα Πατρών, και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Μιχάλης Οικονόμου, Βύρων Φιδετζής, Δημήτρης Μποτίνης και Klaus Kaufmann.