Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Κατάδικος: Το Οικείο Θέατρο για 3 μόνο παραστάσεις στο Εν Αθήναις

Κατάδικος: Το Οικείο Θέατρο για 3 μόνο παραστάσεις στο Εν Αθήναις

Το ΟΙΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ θα παρουσιάσει στο «Εν Αθήναις» για τρεις μόνο παραστάσεις, το έργο του

Κωνσταντίνου Θεοτόκη «ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ» στις 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου του 2013.

 

Το Οικείο Θέατρο -μια ιδέα του Μίλτου Δημουλή- ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό να παρουσιάζει ολοκληρωμένες και άρτια δομημένες παραστάσεις κυρίως σε χώρους που δεν είναι αμιγώς θεατρικοί.

 

Το Οικείο Θέατρο βρίσκεται… όπου υπάρχουν άνθρωποι!

 

Στα δύο χρόνια δράσης έχει πραγματοποιήσει 90 παραστάσεις, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 5.000 θεατές , κυρίως σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησίες αλλά και σε θεατρικές σκηνές.


Οι παραστάσεις του Οικείου Θεάτρου στηρίζονται τόσο στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες έκφρασης των ανθρώπων που το απαρτίζουν, όσο και εκείνων που το φιλοξενούν, κάνοντας έτσι την κάθε παράσταση μοναδική.
Στην ουσία, το Οικείο Θέατρο ορίζεται από τη δύναμη της αδέσμευτης θεατρικής δημιουργίας.

 

Συμπληρώνοντας λοιπόν τρία χρόνια λειτουργίας, οι άνθρωποι του Οικείου Θεάτρου διαπίστωσαν -ύστερα από το αίτημα πολλών φίλων και υποστηρικτών της προσπάθειας- ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα θεατών που δεν διαθέτει τον κατάλληλο χώρο ώστε να φιλοξενηθεί μία παράσταση.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τον ΚΑΤΑΔΙΚΟ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗ

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή συγγράμματα του Κερκυραίου συγγραφέα, του σημαντικότερου εκπροσώπου της Επτανησιακής Σχολής και ενός από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες πεζογράφους της περιόδου του 1900.

 

Η κεντρική ιδέα του έργου συνίσταται στην ανάδειξη της επίδρασης των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών στην ανθρώπινη ύπαρξη: στον έρωτα, στη σύγκρουση της ίδιας της Ζωής με τον Θάνατο.


Το κοινωνικό περιεχόμενο και ο βασικός άξονας ανάπτυξης του Κατάδικου είναι οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοαντιλήψεις που εκφράζουν ο Τουρκόγιαννος και ο Πέπονας.


Ο πρώτος, είναι κοινωνικά απόβλητος, ελάχιστος, πνευματικά ανεπαρκής και θρησκόληπτος. Όμως είναι αγαθός. Δεν μισεί, δεν φθονεί, δεν ζηλεύει. Αγαπάει, δουλεύει, εμπιστεύεται.


Ο Πέπονας, είναι αδίστακτος. Δολοπλόκος και συκοφάντης. Κοινωνικά ευυπόληπτος. Και δολοφόνος.
Ο Θεοτόκης, με τον Κατάδικο, κατέδειξε πως η συνείδηση, βαθειά μέσα στο σκοτάδι της, κρύβει μια φλόγα. Η κατάδυση σε αυτή, η διαδικασία της εσωτερικής λύτρωσης, είναι προσωπικός αγώνας. Επώδυνος.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
…Από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη: νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
28.04.2016 15:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρατείνει λόγω επιτυχίας τις παραστάσεις της ερωτικής ιστορίας του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», από τη Δευτέρα 9 μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ.
Χαμένοι Ποιητές για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Φαργκάνη
27.01.2016 12:15
Βασισμένο στην βραβευμένη ταινία Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ η παράσταση ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ που μάγεψε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε, επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:00μ.μ. στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς
20.01.2016 12:15
Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως θεατρικό αναλόγιο στην Καβάλα, «πετάει» ως θεατρική παράσταση για την Αθήνα και προσγειώνεται στον Πολυχώρο Αθηναϊς για 17 μόνο παραστάσεις.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον
19.01.2016 14:32
Το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess «Κουρδιστό Πορτοκάλι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη έρχεται στο θέατρο Αριστοτέλειον από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 για λίγες μόνο παραστάσεις.
Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν, για δύο παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο
15.12.2015 13:20
‘Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν’. Ο καυστικός μονόλογος του Cezaris Graužinis με τη Μάρω Παπαδοπούλου, αφού απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και Λιθουανία τα τελευταία 5 χρόνια, επιστρέφει στο ‘Από Μηχανής Θέατρο’ αποκλειστικά και μόνο για δυο τελευταίες …εορταστικές παραστάσεις στις 23 και 30 Δεκεμβρίου 2015.