Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Supernova: Η ομάδα Κατά Λάθος και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο Faust

Supernova: Η ομάδα Κατά Λάθος και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο Faust

Η ομάδα «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ» και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου θα 

... παρουσιάσουν στη θεατρική σκηνή του FAUST το έργο «Supernova» από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι τις 23 Απριλίου 2013.


Κάπου ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο βρίσκεται η ζωή. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και η Φωτεινή Αθερίδου, ενώνουν λοιπόν αυτούς τους δύο πόλους της ανθρώπινης ύπαρξης, γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο έργα, και δημιουργούν το... SUPERNOVA! Δύο σαραντάλεπτες θεατρικές δημιουργίες, με διαφορετικές ατμόσφαιρες και ξεχωριστό χαρακτήρα η καθεμία, που όμως έχουν κοινό παρανομαστή το χιούμορ! Που ξορκίζει το φόβο και γεμίζει ελπίδα! 

 

«Και μετα; Και μετά;» ρωτάει η Φωτεινή Αθερίδου στο πρώτο έργο. Τι θα γίνει μετά; Πως θα είναι μετά; Και όλα αυτά που ζω τώρα; Είναι όνειρο; Είναι εφιάλτης; Μια σκληρή πραγματικότητα; Αναρωτιούνται οι ήρωες του έργου! Σ' αυτό το κωμικό θρίλερ , κανείς δεν ξέρει Ποιός, Πού, Πότε και Γιατί... Ίσως φταίει που είναι ηθοποιοί... ίσως και όχι... Σημασία έχει πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

 

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου πάντως, λέγοντάς μας «Dying Sweetly», φαίνεται να διαφωνεί με όσους θεωρούν το θάνατο μια απλή κατάληξη! Μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο σκοτεινό! Με δικούς του κανόνες και δικούς του κώδικες. Με γεύση από musical και αμερικάνικης pub, οι ήρωες διασκεδάζουν, συνυπάρχουν, προσαρμόζονται, ζουν σαν να μην τρέχει τίποτα σε μια νεκρή ζώνη. Όχι όλοι... Όχι το ίδιο... σ’ αυτή τη μαύρη κωμωδία , ο θάνατος δεν είναι για όλους το ίδιο. Κάποιοι αιφνιδιάζονται από αυτόν ...και κάποιοι τον έχουν συνηθίσει.

 

Παίζουν: Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Μπισμπικόπουλος, Κώστας Σιλβέστρος, Γιώργος Φλωράτος, Φωτεινή Αθερίδου, Φωτεινή Μπακλατζίογλου

 

Κείμενο - Σκηνοθεσία:


Φωτεινή Αθερίδου (Και μετά; Και μετά;), Βασίλης Μαυρογεωργίου (Dying Sweetly)
Μουσική σύνθεση:
Θοδωρής Οικονόμου (Και μετά; Και μετά;), Παναγιώτης Τσεβάς (Dying Sweetly)


Κοστούμια:
Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια φωτισμού:
Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ηχογραφημένη φωνή:
Θανάσης Αλευράς

 

Χορογραφία:

Ελένη Γκασούκα


Μια συμπαραγωγή της ομάδας ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο - ΛΥΚΟΦΩΣ ΑΜΚΕ

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η ζωή κι ο θάνατος λοιπόν προκύπτουν τυχαία... δεν είναι αποφάσεις... απλά συμβαίνουν... καταλάθος... όπως ακριβώς  και οι 5 νέοι απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης... που μας λένε ότι τίποτα δεν γίνεται επίτηδες... ζεις «Καταλάθος», πεθαίνεις «Καταλάθος», συναντιέσαι «Καταλάθος» ...και γίνεσαι ομάδα... «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ»!

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα των Παπαθανασίου & Ρέππα στο Θέατρο Βέμπο
27.09.2016 11:53
Από 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Βέμπο παρουσιάζεται η παράσταση Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.
Ο γέρος και η θάλασσα, του Χέμινγουεϊ από την ομάδα Salao στο Faust
08.09.2016 15:15
Η ομάδα Salao παρουσιάζει από 26 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Faust το έργο “Ο γέρος και η θάλασσα”, μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.