Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τη λογοτεχνική σειρά με τίτλο «Το σχολείο της ζωής»…

… που διευθύνει ο Αλαίν Ντε Μποττόν και αποτελείται από 3 τίτλους βιβλίων.

Τίτλοι:
-Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα, John Armstrong
-Πώς να αλλάξουμε το κόσμο, John-Paul Flintoff
-Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία, Philippa Perry

Μια εντελώς νέα πρόταση βιβλίων αυτοβοήθειας, στα χνάρια του Επίκουρου και του Σενέκα…
The Guardian

Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα, John Armstrong

Μπορούν τα χρήµατα να µας κάνουν ευτυχισµένους;
Η σχέση που έχουµε µε τα χρήµατα µας κατατρέχει σε όλη µας τη ζωή, ωστόσο τα βιβλία που προσεγγίζουν το θέµα αυτό συνήθως καταπιάνονται είτε
α) µε το πώς µπορεί κανείς να βγάλει περισσότερα, ή
β) µε το πώς µπορεί κανείς να ζήσει µε λιγότερα.
Ο John Armstrong ανατρέπει αυτές τις προσεγγίσεις και ερευνά τη σχέση µας µε τα χρήµατα και το νόηµα που τους δίνουµε. Πώς µας καθορίζει το χρήµα και µε ποιον τρόπο µάς τροµάζει; Μπορεί να αλλάξει τον κόσµο προς το καλύτερο; Πόσα χρήµατα χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα;  Με ανατρεπτικές και χρήσιµες νέες οπτικές, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τα αισθήματά σας απέναντι στα χρήματα, µε απώτερο σκοπό να σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τι είναι για εσάς στ’ αλήθεια σημαντικό στη ζωή. Σπάστε την καταστροφική σχέση εξάρτησης µε τα χρήματα και ανακαλύψτε την πραγµατική τους αξία!

Ο John Armstrong έχει διδάξει Φιλοσοφία στην Οικονοµική Σχολή της Μελβούρνης. Έχει γράψει πολλά επιτυχημένα βιβλία γύρω από την τέχνη, την αισθητική θεωρία και τη φιλοσοφία, που μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. Το τελευταίο βιβλίο του µε τίτλο «Αναζητώντας τον πολιτισµό» («In Search of Civilization») εκδόθηκε το 2009.

Πώς να αλλάξουμε το κόσμο, John-Paul Flintoff
Όλοι µας θέλουμε να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσµο, όµως συχνά νιώθουµε ότι µας λείπουν οι ικανότητες ή η δύναµη της επιρροής για να επιφέρουµε κάποια αλλαγή.  Στο βιβλίο αυτό, ο βραβευµένος δηµοσιογράφος John-Paul Flintoff µας υπενθυµίζει µε δυναµικό τρόπο ότι στο πέρασµα των γενεών οι κοινωνίες µεταµορφώθηκαν από τις πράξεις ατόµων που είχαν συνείδηση ότι, αν δεν τους άρεσε κάτι, µπορούσαν να το αλλάξουν. Συνδυάζοντας πρωτότυπες οξυδερκείς παρατηρήσεις βασισµένες στην ιστορία, την πολιτική και τη σύγχρονη κουλτούρα, το βιβλίο αυτό θα σας εφοδιάσει µε το απαιτούµενο θάρρος για να υπερνικήσετε την απραξία και την αδιαφορία, θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις σηµαντικότερες προσωπικές σας ανησυχίες και θα σας εµπνεύσει να κάνετε το πρώτο σηµαντικό βήµα. O John-Paul Flintoff είναι συγγραφέας, δηµοσιογράφος και παρουσιαστής. Σπούδασε ερευνητική δηµοσιογραφία, εργάστηκε αρκετά χρόνια στους «Financial Times» και στη συνέχεια στους «Sunday Times», και έχει δηµοσιεύσει κείµενα σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσµο. Το έργο του έχει βραβευτεί επανειλημμένα, οδηγώντας σε αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική της Βρετανίας.  www.flintoff.org

Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία, Philippa Perry
Ένας εξαιρετικά χρήσιµος οδηγός για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που συναντάµε στη ζωή. Η σύγχρονη ζωή µάς υποβάλλει σε τεράστια άγχη• καµιά φορά είναι πολύ δύσκολο να νιώσουµε ήρεµοι, ικανοποιηµένοι ή να ζήσουµε νέες εµπειρίες. Στο βιβλίο αυτό η Philippa Perry, έµπειρη ψυχοθεραπεύτρια, µας δείχνει πώς µπορούµε να νιώθουµε λιγότερο δυστυχείς και περισσότερο ικανοποιηµένοι. Μας περιγράφει πώς λειτουργεί το µυαλό µας και στη συνέχεια µας καθοδηγεί µε µια σειρά από ασκήσεις, ειδικά σχεδιασµένες για να δυναµώσουν την προσαρµοστικότητά µας, να ενισχύσουν την αίσθηση της προοπτικής που έχουµε στη ζωή και να αυξήσουν τη δηµιουργικότητά µας.

Η Philippa Perry είναι ψυχοθεραπεύτρια. Κείµενά της έχουν δημοσιευθεί στις εφηµερίδες «Guardian» και «Observer», στα περιοδικά «Time Out» και «Healthy Living». Από το 2011 έχει τη δική της στήλη στο περιοδικό «Psychologies». Το 2010 έγραψε το «Couch Fiction», ένα µυθιστόρηµα υπό µορφή κόµικς, σε µια απόπειρα να αποµυθοποιήσει την ψυχοθεραπεία. Ζει στο Λονδίνο και στο Σάσσεξ µε τον σύζυγό της, τον καλλιτέχνη Grayson Perry.