Η gallery “TSATSIS PROJECTS/ARTFORUM” στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την ατομική 

έκθεση της Σπυριδούλας Πολίτη με τίτλο “reflections” το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου  2013.

Με τη νέα της δουλειά η Σπυριδούλα Πολίτη, που είναι ζωγραφική σε τελάρα , συνεχίζει να μας ταξιδεύει στον κόσμο του ονείρου. Ενός ονείρου όμως που δεν διέπεται μόνο από τις αρχές τις λειτουργίας του ασυνειδήτου, αλλά και από τις αρχές της ενσυνείδητης ψυχικής διεργασίας, στην οποία προβαίνουμε κατά τον χρόνο της εγρήγορσης αναπλάθοντας σκέψεις και αναμνήσεις, τις οποίες έχουμε συνδέσει με συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας.
Πολλές φορές η ανάπλαση των ίδιων σκέψεων και βιωματικών καταστάσεων τόσο σε επίπεδο ασυνειδήτου όσο και σε επίπεδο συνειδητού παράγει συναισθήματα που και εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να εκφράσουμε.

Ο τίτλος αποδίδει σε κάποιον βαθμό αυτή την πολύπλοκη διαδικασία, κατά την οποία συνειδητό και ασυνείδητο συμπλέκονται αξεχώριστα. Σκέψεις και βιώματα αντανακλώνται στο ασυνείδητο όπως σε καθρέπτη – παραμορφωτικό ή μη- παράγοντας τα αντίστοιχα συναισθήματα.     

Η ανάπλαση-σκέψη-συλλογισμός στο επίπεδο του συνειδητού δίνει έκφραση σε επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις, οι οποίες όμως έχουν δεχθεί τις επιρροές της διεργασίας στο ασυνείδητο.

Επιλέγει να στρέψει την προσοχή μας κυρίως σε καλόδεχτες σκέψεις και αναμνήσεις, μία βόλτα στο δάσος που κάποτε είχαμε κάνει, μία παραλία στην οποία είχαμε κάποτε ξαπλώσει με τον ήλιο να καίει πάνω μας, μία περιπλάνηση στην αγαπημένη πόλη, η παρόρμηση για απόλυτη, άνευ όρων ελευθερία, η ανυπόκριτη, με καθαρό βλέμμα ενδοσκόπηση…

Τελικά αυτά τα έργα μας παραπέμπουν σε μία εποχή αθωότητας, της αθωότητας της παιδικής ηλικίας, όχι μόνο της δικής μας αλλά και της ανθρωπότητας. Μιας αθωότητας την οποία –εάν ποτέ υπήρξε με την πληρότητα που της αποδίδουμε πολλές φορές- γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα επιτύχουμε να επαναφέρουμε στην ζωή μας αλλά και από την αναζήτηση της οποίας ποτέ δεν παραιτούμαστε. 

Η Σπυριδούλα Πολίτη γεννήθηκε στην Αιτ/νία. Σπούδασε κλασσική μουσική στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας (1976-1982) και Ζωγραφική (Εργαστήριο Ν. Κεσσανλή) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε με άριστα (1983-1987). Επίσης  πήρε μαθήματα φιλοσοφίας (1989-1991). Αυτή είναι η όγδοη ατομική έκθεση που παρουσιάζει. Από το 2007 είναι μέλος της ομάδας indoors. ‘Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε πολλές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.