Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Antoine Roney Trio feat. Kojo Roney στο Half Note Jazz Club

Antoine Roney Trio feat. Kojo Roney στο Half Note Jazz Club

Ο καταπληκτικός σαξοφωνίστας Antoine Roney έρχεται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα αλλά πρώτη φορά με το εξαιρετικό τρίο …

του και θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note Jazz Club από τις 24 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013. 

 

Γεννημένος στην Philadelphia  το 1963 και αδελφός του επίσης κορυφαίου τρομπετίστα Wallace Roney, ξεκίνησε με κλαρινέτο αλλά τελικά σπούδασε τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο και πήρε πτυχίο από την Duke Ellington School of the Arts ενώ συνέχισε στην Hartt School of Music και το πανεπιστήμιο του Hartford πλάι στον μεγάλο Jackie McLean, του οποίου υπήρξε και πιστός συνεργάτης. Εκτός της θητείας του με τον κολοσσό McLean, συνεργάστηκε με πολλούς θρύλους της τζαζ όπως τον Clifford Jordan, τον Donald Byrd, τον Ravi Coltrane, τον Jesse Davis, τον Rashied Ali, τον Elvin Jones και τον Chick Corea. Το 1992 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του, το περίφημο “The Traveller” κι έτυχε μεγάλης αποδοχής. Τέσσερα χρόνια μετά θα ηχογραφήσει το “Whilrling” που τον καθιέρωσε κι ως leader. Θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη προσωπικοί δίσκοι και συμμετοχές σε διάφορα υπέροχα project όπως στο Miles Davis tribute project με την Cindy Blackman.

 

Οι περιοδείες του ανά τον κόσμο συνήθως είναι με το τρίο του, όμως αυτή την φορά έχουν κι έναν… ιδιαίτερο προσκεκλημένο. Τον 8χρονο γιο του και παιδί θαύμα στα ντραμς Kojo Odu Roney που θαυμάστηκε όπου εμφανίζεται για το μεγάλο ταλέντο του.  

 

Η τζαζ του Roney έχει απόλυτα ανοικτούς ορίζοντες, πέρα από φόρμες και ετικέτες και προβοκάρει τις αισθήσεις και το πνεύμα στέλνοντας μηνύματα. Μας επιτρέπει να πιστέψουμε… στο αόρατο.

 

Antoine Roney: σαξόφωνα
Marco Marzola : μπάσο
Darrell Green :  τύμπανα
Kojo Roney :  τύμπανα
 

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!