Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μαρία Κτιστοπούλου: Έκθεση Theorema, στις Βρυξέλλες

Μαρία Κτιστοπούλου: Έκθεση Theorema, στις Βρυξέλλες

Η Μαρία Κτιστοπούλου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Theorema» στις Βρυξέλλες

… στις 17 Ιανουαρίου-23 Φεβρουαρίου 2013.


Η Αίθουσα Τέχνης THEOREMA στις Βρυξέλλες παρουσιάζει,στην Ευρωπαϊκή αυτή πόλη την σύγχρονη Ελληνική Τέχνη. Η ζωγράφος Μαρία Κτιστοπούλου σ’αυτήν την έκθεση παρουσιάζει έργα που αφορούν εικόνες της φύσης οι οποίες αποτυπώνουν διάφορες όψεις και εποχές. Οπωροφόρα δέντρα και άλλα αειθαλή εξεικονίζονται μέσα από μια γραφή που συνδυάζει  τη ρεαλιστική παραστατικότητα με την αφαίρεση και   τον δυναμικό εξπρεσιονισμό με μια υποβλητική χρωματική ατμόσφαιρα.


Η Μαρία Κτιστοπούλου συνδέει την οπτική με την απτική  αίσθηση μέσα από τον ψευδαισθητισμό που τον χρησιμοποιεί ως μέσον και όχι ως αυτοσκοπο, προβάλλοντας  εγγύτητες και αποστάσεις για το γνωστό που εμφανίζεται ως πρωτοφανέρωτο, αποκαλύπτοντας τη γοητεία του χαμένου και ξανακερδισμένου Παραδείσου μιάς φύσης , που ωστόσο απειλείται σήμερα με εξαφάνιση.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Time: έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη στις Kalfayan Galleries
29.09.2016 13:43
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο ‘TIME’. Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Νικολακοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 19.00 – 21.00.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».