Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Με μια live performance ολοκληρώνεται η έκθεση του Γιώργου Τσόπανου

Με μια live performance ολοκληρώνεται η έκθεση του Γιώργου Τσόπανου

Η έκθεση του Γιώργου Τσόπανου «Intonarumori: the noise of art» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων …

ολοκληρώνεται με μια live performance αναφορά στο βιομηχανικό και πειραματικό θόρυβο, με ελεύθερη είσοδο.


Περισσότερες πληροφορίες


intonarumori: live


Λόγος και Ήχος θα (περι)κλείσουν το Intonarumori

 


Ένα διαφορετικό κλείσιμο από τα συνηθισμένα επιφυλάσσει για τους επισκέπτες της έκθεσης του ο Γιώργος Τσόπανος το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο της έκθεσής του «Intonarumori: the noise of art» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη.

 

Καταρχήν ο αρθρογράφος και μουσικός Στυλιανός Τζιρίτας θα μιλήσει με αφορμή την έκθεση του Γιώργου Τσόπανου και θα ενώσει τον πειραματικό ήχο και το συλλογικό ασυνείδητο με την πορεία της τεχνολογίας και της αρχιτεκτονικής στον 20ο αιώνα, σε μία ενότητα λόγου κάτω από τον τίτλο «Η γένεση του νέου (ηχο)πλάσματος».

 

Στη συνέχεια ο ίδιος θα δώσει το (ηχητικό) λάκτισμα και πρωτοστατούντος του Γιώργου Τσόπανου αλλά και των μουσικών Τάσου Αντωνίου , Βικτώριας Νταρίλα και Γιώργου Καναβού θα υπάρξει μια σύμπραξη. Σύμπραξη ηχητική που θα έχει να κάνει με τις εγκολπωμένες στη έκθεση συσκευές, αλλά και με όργανα που θα εισαχθούν ειδικά για εκείνη την ημέρα στο χώρο της έκθεσης.

 


Στοιχεία Έκθεσης

«Intonarumori» είναι η πρώτη θορυβομηχανή που σχεδιάστηκε από το ζωγράφο και φουτουριστή Luigi Russolo το 1912.  «The noise of art» είναι μία παράφραση του «The art of noises» (1913), του μανιφέστου στο οποίο ο Russolo εξυμνεί το θόρυβο. Η έκθεση αποτελείται απο χειροποίητες θορυβομηχανές και σχέδια επηρεασμένα από συνθέτες, συγκροτήματα, αναφορές και θεματικές σχετικές με την πειραματική μουσική και το θόρυβο.


 
7  Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2013
Σάββατο & Κυριακή 12.00 - 20.00
Είσοδος Ελεύθερη


Ο Γιώργος Τσόπανος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Χαλκίδα και πρόσφατα εικονογράφησε το έμμετρο παραμύθι της Ειρήνης Σουργιαδάκη «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα» (εκδ. Ελληνοεκδοτική). Συμμετείχε στις ομαδικές έκθεσεις «Recording Actions for Bijoux de Kant» στο TAF και «Muted distortions» στο metamatic:taf, ενώ παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση «Interracial Consumers» στο Junk Records.

 

Official web site: http://www.behance.net/tsop
 

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
Μichalis Katachanas Quartet live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
10.11.2016 13:45
Το Μichalis Katachanas Quartet θα εμφανιστεί για ένα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας, του Ελύτη σε μουσική Γιώργου Κουρουπού στο Βασιλικό Θέατρο
15.03.2016 11:36
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”, που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016.