Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

I am my own wife: Παράταση παραστάσεων στο 104

I am my own wife: Παράταση παραστάσεων στο 104

Το θέατρο 104 παρουσιάζει στη σκηνή Black Box την παράσταση «I am my own wife» για 10 ακόμη παραστάσεις κάθε

Σάββατο και Κυριακή.

 

Ο ήρωας του I am my own wife, o Lothal Berfelde, γνωστός αργότερα ως Charlotte von Mahlsdorf, γεννήθηκε και έζησε σε μια εποχή έντονης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής αναταραχής. Γεννήθηκε λίγο πριν την άνοδο του Ναζισμού στη Γερμανία και βίωσε, στην κυριολεξία, στην ψυχή του και στο κορμί του τη βία των Ναζί και του καθεστώτος του Έρικ Χόνεκερ. Όσο κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε είμαστε τελικά παγιδευμένοι μέσα στην ιστορία που εμείς οι ίδιοι γράφουμε…

 


Το I Am My Own Wife είναι η έντονα συγκινησιακή  παράσταση του Ιωσήφ Βαρδάκη από ένα εξαιρετικά ταλαντούχο και εμπνευσμένο ηθοποιό τον Χάρη Αττώνη ο οποίος, επί μιάμιση ώρα σαρώνει τη σκηνή , παίζοντας πολλά διαφορετικά πρόσωπα.

 


Το I Am My Own Wife είναι μια παράσταση που ένα μεγάλο κομμάτι της είναι το κοινό της.
Όσοι την είδανε και την αγαπήσανε,  την διέδωσαν από στόμα σε στόμα  και κράτησαν ένα κομμάτι της στην καρδιά τους, σαν άλμπουμ  φωτογραφιών από εικόνες φανταστικές που συνθέτουν ζωές. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό που συμβαίνει με την παράσταση.

 


Οι θεατές που την βλέπουν , ανεξάρτητα από ηλικία και φύλο, ταυτίζονται, συγκινούνται και κρατάνε την δική τους αλήθεια της παράστασης.


Μέσα από την παράσταση, συνδέονται χωρίς να γνωρίζονται.

"Οι δικές μας οι ζωές, ό,τι περνάμε και το θεωρούμε τεράστιο, ό,τι μας αγγίζει για λίγο, όποιοι άνθρωποι γνωρίζουμε κι έρχονται στη ζωή μας κι ύστερα φεύγουν... Όλοι αυτοί, αφήνουν πάνω μας το σημάδι τους. Και σίγουρα - όχι, σίγουρα! - αφήνουμε κι εμείς πάνω τους το δικό μας σημάδι." - Doug Wright

**Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία στο θέατρο 2012: Χάρης Αττώνης για το I Am My Own Wife - Athens Voice Best Choice and Audience Awards

*Καλύτερη πρωτότυπη μουσική για παράσταση 2012: Μαριέττα  Φαφούτη για το I Am My Own Wife - Gay Theatre Awards

 


Μετάφραση – Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης

Σκηνικά: Ρεβέκκα Μουστάκη-Ζέη

Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη

Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη

Στίχοι τραγουδιού: Δημήτρης Δημόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Πελαγία Μπότση - Λυδία Θεοχάρη - Φοίβη Κωνσταντινίδη

Ερμηνεύει ο Χάρης Αττώνης
 

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τον «Γενικό Γραμματέα» στην Πειραματική Σκηνή -Ι
22.02.2017 13:05
Έως το Σάββατο 4 Μαρτίου παρατείνονται λόγω μεγάλης επιτυχίας οι παραστάσεις του έργου «Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.
«Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση»: Παράταση παραστάσεων
25.01.2017 12:48
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει την παράταση της παράστασης του έργου του Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.