Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Now, έκθεση φωτογραφίας στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Now, έκθεση φωτογραφίας στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Now», …

… που θα διαρκέσει από τις 23 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2013. Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στις 19.30.

 

NOW – «ΤΩΡΑ»


Το συλλογικό παρόν, το προσωπικό παρόν.


Το παρόν που διατηρεί τις μνήμες του παρελθόντος και προβάλλεται στο μέλλον. Η φωτογραφία είναι η τέχνη που περισσότερο από όλες τις άλλες έχει οργανική σχέση με την έννοια του παρόντος.

 
Φωτογράφοι, εικαστικοί και σκηνοθέτες με κοινό μέσον τη φωτογραφία,  καταγράφουν το παρόν μέσα από διαφορετικές ματιές, δίνοντας εικόνες σκληρές, ειρωνικές, τρυφερές, αληθινές.

 
Τα πνεύματα της πόλης, ο τυφώνας Sandy, ένας ιπτάμενος δίσκος στον ουρανό της Πελοποννήσου, οι πορείες στην Αθήνα, η ερωτική ιστορία με ένα φουσκωτό κούκλο, οι γυναίκες του κόσμου, συνυπάρχουν περιγράφοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα σε ένα κόσμο που αλλάζει. Ένα μωσαϊκό από στιγμές που αντανακλούν το παρόν μας, μια χρονική στιγμή που γίνεται παρελθόν στο αμέσως επόμενο λεπτό.

 
Συμμετέχουν:
Σμάρα Αγιακάτσικα, Μιχάλης Αναστασίου, Χριστόφορος Δουλγέρης, Νίκος Ελληνικάκης, Δημήτρης Κατσίκης, Κωνστάντινος Κατσούλης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Γιάννης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Αλέξης Μπεβεράτος, Τίτα Μπονάτσου, Θοδωρής Παπαδομαρκάκης, Κώστας Παππάς , Γιώργος Σαϊτας, Μάρκος Σουκεράς, Δημήτρης Φαληρέας, Κατερίνα Φανουράκη, Στράτος Φράγκου.

 
Επιμέλεια: Εύα Μαραγκάκη

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.