Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η θεατρική ομάδα Τεχνικό παρουσιάζει το έργο Ή στο 104

Η θεατρική ομάδα Τεχνικό παρουσιάζει το έργο Ή στο 104

Η θεατρική ομάδα «Τεχνικό» παρουσιάζει το έργο «ή» των Ρομπέρτας Βέγκα & Νέλλης Μποφίλιου από την Πέμπτη …

24 Ιανουαρίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή του 104.

 

Αγάπη ή επιτυχία; Καλοσύνη ή αφέλεια; Αμαρτία ή ωριμότητα; Ιδεολογία ή έρωτας;


Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί, πώς θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε διαλέξει κάτι διαφορετικό; Πόσες φορές αναζητήσαμε τι είναι αυτό που καθορίζει τις αποφάσεις μας και τις ζωές μας; Ποιος από εμάς δε βρέθηκε κάποτε σε ένα "σταυροδρόμι" αντιμέτωπος με ένα " ή "; Κι όταν τελικά έκανε την επιλογή του και πήρε το δρόμο της επιστροφής, ποιος δεν βασανίστηκε από ένα "αν";

 


Μετά από ένα χρόνο αναζήτησης, η θεατρική ομάδα "Τεχνικό" έρχεται να μας θυμίσει και να αναρωτηθεί μαζί μας για αυτά τα "ή", να αμφισβητήσει τις πρώτες μνήμες μας και να τις γιορτάσει ιδωμένες αλλιώς. Βασισμένο σε τρία γνωστά παραμύθια , τρεις ηρωίδες, τρία κορίτσια, ξεκινάνε η καθεμία το δικό της ταξίδι, αντιμετωπίζοντας τις επιλογές τους, επαναπροσδιορίζοντας τον μύθο τους και μέσα από αυτόν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό το «ή» θα μιλήσει μαζί μας, θα τραγουδήσει και -ίσως- θα αποφασίσει.

 

 

Σκηνοθεσία: Άννα Μιχελή
Σύνθεση - Επιμέλεια στίχων: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ντέιβιντ Νεγρίν
Φωτισμοί: Αλέξης Προδρόμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κέλλυ Πήλιουρα
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Κούρτη
Graphic design: Κωνσταντίνος Γιατράκος
Φωτογραφίες: Πένυ Γιαννάκου
Βίντεο: Χρήστος Γκίνης

Ερμηνεύουν οι: Ρομπέρτα Βέγκα, Θεόδωρος Μανταζέλης, Νέλλη Μποφίλιου,  Εργίνα Παπαδάκη, Γιάννης Πήλιουρας
 

Σχετικές ειδήσεις
Βάτραχοι του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. στα Θέρμης Δρώμενα 2016
26.08.2016 16:39
Η Θεατρική Ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα 2016 το έργο του Αριστοφάνη, Βάτραχοι.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.